19.10.09

Regensburg on kiva.


Jostain syystä hollanninsuomalainen tuntee olonsa Saksassa kotoisaksi. Tämä Regensburgin yliopiston kaupunginosa on arkkitehtuuriltaan kuin Helsingin Olympiakylän aluetta; matalia kerrostaloja, katuja, joilla on parkkeerattujen autojen lisäksi puita. Ihmiset pukeutuvatkin eri tavalla kuin Hollannissa. Lisäksi pitkätukkaisia miehiä on paljon (Hollannissa ei oikein ollenkaan) ja erilaisia nuorisotyylejä näkyy kaupunkikuvassa. On puistoja ja niitä pyöreitä tolppia joihin saa liimata julisteita. Ja niissä tolpissa vieläpä Leningrad Cowboysin ja Eläkeläisten keikkailmoituksia.


Kaupungilla kuvattiin tänään jotain saksalaista poliisisarjaa; niitä on niin paljon, etten kyllä tunnistanut. Ei varmaan ollut Kettu eikä Siska eikä Matula eikä Derrick. Tosin noista varmaan enimmät on jo lopetettukin.


Täällä on iltaisin ja aamuisin pakkasta. Kävin ostamassa itselleni punaiset villahousut.


Huomenna pitäisi käännättää H:n työtodistuksia saksaksi, viedä auton rekisteröintiasiaa eteenpäin ja käydä illalla syömässä ulkona. Ylihuomenna minun pitää valitettavasti lähteä takaisin Delftiin, vaikkei juuri nyt yhtään huvittaisi. Baijerin maisemien jälkeen hollantilainen junanvierusmaisema näyttää takuulla vielä entistäkin rumemmalta. Äh, mulla on taas asenneongelma koko maan suhteen. Delft on ihan kaunis kyllä. On on.

3 kommenttia:

 1. Hm, muistuttaa Helsingin Olympiakylän aluetta...

  Täytyy jossain välissä käydä katsastamassa.

  VastaaPoista
 2. Mikkelin Ville20/10/09 14:48


  Onpa epämiellyttävästi koko blogi näytön vasemmassa reunassa. Loput pelkkää tuollaista vaalean ruskeaa tai mitä peessiä lienee :)

  VastaaPoista

 3. Ville: Elämä on.

  VastaaPoista