18.4.07

JuhuuPolitiikka & diplomatia, lopulliset arvostelut:

Jakson arvosana : 5
Tentti 14.3.2007 : 5
Kokoava opp.teht. : 5
Väliteht. : Hyv.

No, kehitysmaatutkimuksesta tuskin sentään tulee femmaa. Ideoista ja aatevirtauksista olisi syytä saada korkeahko arvosana, mitä toivottavasti ei haittaa se, että oppikirja on aivan pölö eurosentrinen ja välistä patetiaan asti juhlallinen länsimaisen elämänmenon ylistyspuhe. Mutta kriittisestihän meidän pitääkin siihen suhtautua, kuten kaikkiin muihinkin kirjoihin.

En muuten vieläkään tykkää tenttimisestä. Verkkotenttiminen on sentään mukavampaa kuin tavallinen tenttiminen, lähinnä siksi, että kysymyksenasettelut ovat erilaisia. Ei kannata kysyä nippeliä kun opiskelijalla on kuitenkin kirja polvella. Esseitä kuitenkin mieluiten kirjoittaisin, vaikka ne ovatkin joskus hyvin työläitä. Matluaikoina sitä joskus selvisi muutamalla rivillä pseudokoodia tai muutamalla laskulla.. (tosin sitten matluilu tyrehtyi, kun en koskaan päässyt edes diffiksestä läpi, ja kiinnostus teoreettiseen tietojenkäsittelyynkin lopahti aika lyhyeen).

Pitäis varmaan mennä nukkumaan.


3 kommenttia:


  1. Hyvinhän sulla menee, mä en tänä keväänä ole saanut opiskeluiden osalta aikaiseksi juur mittään, just sen verran että kehtaa vielä pysyä koulussa kirjoilla ja niistäkin tenteistä joihin jaksoin vaivautua tuli 2:set.

    VastaaPoista

  2. Laskin muuten, että jos jatkan tähän tahtiin, niin toissa vuonna opiskelunsa aloittanut tyttäreni valmistuu ennen mua, pitäis varmaan tehä jotain...

    VastaaPoista

  3. Sellaista se on, mäkin olen nyt 11. vuoden opiskelija, ja valmistuminen ei ole kuitenkaan tuossa ihan nurkan takana..

    VastaaPoista