18.9.07

And the Academy Award goes to...


...someone else! Suomen Akatemian sedät päättivät jättää H:n ja kumppanit rahoittamatta. Hieman yllättävä homma, varsinkin kun täältä ulukomailta on tullut tarjouksia sen verran, että tutkimusalaa ja H:ta tutkijana selkeästi pidetään mielenkiintoisena. Ei kai sitten Suomessa. Näillä näkymin tilanne on sitten kai se, että Suomessa minulla olisi vuoden alusta taas IT-töitä mutta H:lla ei tutkijantöitä, ja täällä H:lla kesään asti tutkijantöitä ja minulla opiskelupaikka. Kesästä eteenpäin ei taaskaan mitään tietoa. Tosin se on selvää, että jos kevääseen asti tänne jäämme, ei minullakaan enää ole niitä IT-töitä Suomessa odottamassa.

Huokaus. Pätkäelämää. Suunnittele tässä nyt sitten eloa eteenpäin.

Tänään oli Hollannissa budjettipäivä, jonka traditioihin kuuluu, että kuningatar ajelee kultaisella kärryllä pitkin Haagia. Itse kuningattaresta (hattuineen) en saanut kuvia - en tosin yrittänytkään; mukana oli vain perusopiska ja ihan viereen ei väkijoukon paineessa päässyt - mutta muista kuningattarenbongaajista kyllä. Landelta oli roudattu kansallisesti pukeutuneita lapsosia. Hyvä paikka ottaa hipshotteja.

Klompjes

Huomatkaa klompjet eli puukengät!


Scarves

Tytöillä oli huivit ja pienet myssyt.
Nämä pojat pääsivät TV-uutisten haastatteluun.


Country boys

Komeat nappirivistöt.

12 kommenttia:

 1. Ah niin tyypillistä... SA ei ole enää pitkään aikaa ollut mikään tieteellisin kriteerein rahaa jakava yhteisö vaan kaikenlaisten outojen verkostojen ja lehmänkauppojen salaseura. Jos oot "piireissä" niin saat rahaa projektille kuin projektille lähes automaatilla - vaikka hakemus olisi tehty vessapaperille yhden illan aikana. Mielenkiintoisia ovat varmaan myös H:n hankkeen kirjalliset arviot...  Muistan itse yhden oman hankkeen jossa projektianomus sai arvioitsijoilta lähes täydet pisteet ja kirstuun kilahti 0 euroa. Krumps... Kiinnostavaa silti että edes H ei herrojen mukaan ole sopiva "paluumuuttaja".  Yrittäkää silti jaksaa

  VastaaPoista
 2. Aina sulle on IT -työpaikka Suomessa, jos yliopistotason palkat(kin jopa) kelpaa. Jos ei ehkä just se paikka jota oot ajatellut tähän mennessä, mutta jokin vastaava kuitenkin.  Mutta älkää ny hyvät ihmiset kiirehtikö poies sieltä.. kaikki aika minkä voitte viettää poissa Suomen syksystä ja talvesta on ihan plussaa vaan.

  VastaaPoista
 3. Ikävää, mutta vika ei varmasti ollut hakijassa tai hakemuksessa. SA:n logiikka on sumeampi kuin Itämeri. Meilläkin inkeriläisten palautusta tutkiva projekti sai ensin pakit ja seuraavana vuonna ihan samalla hakemuksella, tosin englanniksi käännetyllä, rahoituksen. Että silleen.  Pätkäelämään pitäisi varmaan itse kunkin tottua, sillä en usko maailman muuttuvan siinä suhteessa kovin pian. Ehkä evoluutio sopeuttaa ihmisen siihen samoilla tienoin kuin hiiren käyttöön... Nimimerkki ensi toukokuussa taloutemme molemmat pätkät ovat katkolla. Olen jo alkanut lukea Hesarin työpaikkailmoituksia. Entäs jos menisin preppauskurssille ja hakisin lukemaan farmasiaa? Apteekeissa on kuulemma hyvät palkat ja varmasti töitä.  Olisi toki kivaa, jos tulisitte takaisin ja teitä näkisi useammin, mutta aika useinhan tässä on tavattu välimatkasta huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Juu, eiköhän sulle aina joku paikka löydy - vaikka uudessa Service Deskissä >;-)

  VastaaPoista

 5. it-alalla ei ole huolta huomisesta - töitä on joka puolella vaikka millä mitalla. kokemuksellasi ja osaamisellasi pääset vielä valitsemaan.

  VastaaPoista
 6. Ei mulla oikeastaan suurta huolta ole siitä, ettenkö jotain työpaikkaa saisi palatessani. Oikeastaan kyse on siitä, että mulla on kuitenkin aikamoinen ikävä vanhaa kivaa työtäni, ja etenkin ihmisiä siellä. Se kaihertaa.  Serviisideski?

  VastaaPoista

 7. Kummallista on tosiaan tuo ulkomailla olleiden kohtelu Suomessa, nämä täällä pysyneet pitelevät jotenkin kynsin hampain kiinni siitä täällä olevasta ja pelkäävät tms noita ulkkareita. Tätä oon havainnoinnu nimittäin lähipiirissä useamman kymmenen vuotta. No joka tapauksessa eteenpäin, saattaapi olla niin, että parempi vaihtoehto on jo kulman takana. Terkkuja syksyisestä Suomesta! Nyt just ei sada

  VastaaPoista
 8. Olen tosi pahoillani. Jotain siina Akatemian touhussa suksii ihan kunnolla. Toisaalta:

  a) jostain muualta loytyy Henrille parempi paikka;

  b) sina voit jatkaa opintojasi siella;

  c) Suomessa on talvella kuitenkin kurjaa.

  VastaaPoista
 9. Siis oikeastihan asia on niinkin, että olen nyt päässyt opiskelemaan jotain sellaista, mistä olen aina haaveillut - jotenkin vain ehdin jo kuvitella, että valokuvaajan ammatti "ei ole mulle" ja asennoitua siihen, ja nyt olen sitten saanut vielä siihen mahdollisuuden. Luulen, että pääkoppa ei ole vielä ihan päässyt kärryille, ja siksi on tällainen pakoreaktio-olo, että äkkiä takas kotisuomeen turvalliseen vanhaan duuniin ja turvallisiin vanhoihin kuvioihin. Oikeasti todennäköisesti potkisin itseäni loppuelämän nilkkaan jos livistäisin ja jättäisin tämän mahdollisuuden fotaajanuraan käyttämättä. Että sinänsä.. mutta mulla on nyt myös ihan käsittämätön ikävä kaikkia ihmisiä siellä Suomessa. Mutta oikeasti, eihän se meidän kannaltamme ole mitenkään erityisen kehno juttu jäädä vielä tänne, ja on tosi jees että H sai taas jatkoa kesään asti.  Se olisi vain ollut silleenkin, että jos H olisi saanut tuon rahoituksen, olisi ollut 3 vuotta suhtkoht turvattua aikaa, jona aikana olisi voinut sukkuloida välillä Hki - Delft vähän miten vain. Se epävarmuus harmittaa, ja H:ta tietysti harmittaa moni muukin juttu, ja mua harmittaa H:n puolesta. Mutta eiköhän se tästä.  (Sori tajunnanvirta!)

  VastaaPoista
 10. Hauskoja kuvia!  Nyt napsahti pieni haaste - ihan itse kehittelemäni meemi, jota askarrellessa ajattelin erityisesti sua :) Käypä kurkkaamassa blogissani!

  VastaaPoista
 11. Meidän neuvonta on nykyään "Service Desk". Kawaii!

  Tein tänään muuten tyhmästi ja menin Akateemiseen säästämään rahaa 10%:n kantisalennuksella. Säästin paljon... (eikä uusinta Pratchettia edes ollut siellä vaikka tänään oli julkaisupäivä!)

  VastaaPoista

 12. Tolleen käy, kun menee kirjakauppaan säästämään! Mä olen säästänyt viime aikoina Amazonissa ja Bookplussassa ja odotan jo kauhulla sitä luottokorttilaskua, joka kertoo kaiken säästötoimintani..

  VastaaPoista