10.9.07

Magritte - onko se jotain syötävää?


Minulla on hieman vaikeuksia totuttautua parikymppisten seuraan. Eivät tiedä paljoakaan, mutta luulevat tietävänsä aivan kaiken. Ja toisin kuin suomalaiset vastaavat, julistavat tätä ihan ääneen. Onneksi ulkkariuden vuoksi pääsen suorittelemaan taidehistorioita yms. esseillä. Ja onneksi ei ole pakko osallistua kovastipaljon sosiaaliseen elämään. Opiskelu oikein kivaa, jengi.. no, katsotaan nyt.

Tänään Ohra(na) piti H:ta puhelinjonossa niin kauan, että laskutusosasto ehti kappaskappas ihan mennä kiinni. Voi voi. Ei voi mitään. Kokeilkaa huomenna uudestaan.

Kerpeles, viikon päästä on muuten se taloushistorian tentti.8 kommenttia:

 1. Mun Ukko taas ei tajua suomalaista inhorealistista otetta omaan osaamiseen/tietoon, kun hänen mielestään se on sellaista omituista vähättelemistä. Siis että "onko teillä kaikilla tosiaan NIIN huono itsetunto/patologinen masennus/itsemurhafiilis, että teidän pitää haukkua itseänne koko ajan".  Ja sitten me tietysti tapellaan siitä, että kun mä sanon aina, jos en jostain asiasta tiedä tai jotain osaa, tai ole ihan varma siitä, pystynkö jonkun jutun hoitamaan, että miksi ne asiat ovat mulle niin kohtuuttoman vaikeita? Kun hän vain aloittaa, ja tekee heti nopeasti intuitionsa mukaan ja saa loistavaa-mahtavaa ja upeaa jälkeä aikaiseksi. Eikä siinä ole mitään moitittavaa. Ja se on juuri hyvä niin kuin se on. Että siis miksi minä en tee just sillä lailla?

  VastaaPoista
 2. Just. Selvä kyldyyriero. Mutta sitten kun se vielä yhdistetään nuoruuden intoon ja kaikkivoipaisuuteen niin yhdistelmästä voi tulla aika hurja. :-) Eilen yksi henkilö väitti minulle kivenkovaan, että hän tasan tarkkaan tietää, että Suomessa on ne vuonot ja vuoret, kun hän on kerran käynyt. Minun vähäinen Suomi-kokemukseni ei riittänyt vakuuttamaan häntä siitä, että kyseessä ehkä sittenkin oli Norja.  Nojoo. Eilisellä fotoarvostelutunnilla alkoi jo parin itsetunnon jättiläisen alaleuka hieman väpättää. :-/ Ite sain kehuja ja syyllistyin ylpeyden syntiin.

  VastaaPoista
 3. Se oli varmaan nähnyt noita etelä-pohjanmaan vuonoja...  Niin, tulipa tuosta mielee, että Ukko taisi kertoa olleensa peräti 18 tai 19v, kun hän ensi kerran sai huonoa palautetta jostain tekemästään asiasta (se oli kesätyö- tai harjoittelupaikassa). Mä luulen, ettei kukaan tässä maassa niin vanhaksi ehdi elää kin saamatta karuakin palautetta ja ns. luulojen karistamista. Joskus liiaksikin asti.

  VastaaPoista
 4. Jos sillä bewwerwisserillä menikin maan sijasta sekaisin maantieteelliset termit - vuono ja tunturi jne. Hurjaa väittää käyneensä jossain, jos vielä menee maan nimi väärin :)  Nuoruudella on varmasti paljon tekemistä asian kanssa, mutta eikös se niin ole, että meitä suomalaisia kutsutaan usein vaatimattomiksi? En siis itse usko kansallisiin yleistyksiin mutta onhan niissä usein jotain perää...

  VastaaPoista

 5. Minä olen nyt muutaman viikon ajan haastatellut parikymppisiä työnhakijoita....kyllähän nuo kaiken osaa ja ovat sitten niin erinomaisia että tahtovat suoraan johtajan tuolille ilmastoituun toimistoon. Palkkaa ja etujakin pitäisi saada paljon enemmän kuin olisi tarjolla. Kyseessä on monelle se ensinmäinen työpaikka koulun jälkeen, ja monet eivät ole elämässään edes ollet yötä hotellissa mutta kyllä he sellaisen jotajan hommista selviävät. Sorry, mutta kun minä tarvitsen vastaanottovirkailijaa.

  VastaaPoista
 6. > Kerpeles, viikon päästä on muuten se taloushistorian tentti.  Lue sisällysluettelo!  Hauskaa hollantilaista taloushistoriaa on tietty tulip bubble, mutta Brititkin osaa tehdä sen omintakeisesti:  http://www.everything2.com/index.pl?node=The%20South%20Sea%20Bubble  Siellä yritettiin lopulta listata yritys, jonka tarkoitus oli "A company for carrying on an undertaking of great advantage, but nobody to know what it is"  Suomessa oli vuonna 2000 yllättäen listattuna firma nimeltä A Company, joka ihan suoraan sanoi kurssinsa kaksinkertaistuvan aina, kun antaa pörssitiedotteen.

  VastaaPoista
 7. "Kerpeles, viikon päästä on muuten se taloushistorian tentti."  Voi lähettää sulle oikeat vastaukset! Vois tosin olla vähän köpelöä kun olivat esseevastauksia:)

  VastaaPoista

 8. Haha, ei kovin huomaamatonta..

  VastaaPoista