21.9.07

Voe suti


Nyt ei kyllä enää naurata, kun eivät hipshotit taaskaan kelvanneet opettajalle. Nuo aiemmin blogissa esittelemäni kuvat (joissa poikia klompjeissaan ja tyttöjä huiveissaan) ovat kuulemma tylsiä. Koko homma vielä uudelleen. Ja ensi perjantaina pitää olla lopulliset versiot valmiina. Tässä välissä ei myöskään ole aikaa näyttää raakileita opettajalle.

Koko luokka oli kyllä kerrankin jostain yksimielinen: kukaan meistä ei oikein tajua, mitä tämä opettaja haluaa. Ei saisi olla kuvia selkäpuolelta, mutta toisiksi eniten kehuja sai kuva, jossa oli kaksi selkää. Ei saisi kuvata liian kaukaa, koska sitten ei ole kontaktia. Ei saisi kuvata läheltä, sitten se on muka portretti. Kuvissa ei pidä olla lapsia, koska lasten kuvaaminen on liian tylsää. Paitsi että joskus ei olekaan ja silloin se on eri hienoa. Ei pidä olla liian tekemällä tehty, mutta on hienoa, jos kuvasta näkee, että sitä on kovasti tehty. Emmäänytkylläyhtäänymmärrä. Ja open omaa portfoliota vilkaistessa havaitsen, etten pidä hänen street-kuvistaan ollenkaan.. kai tässä on kyse siitä, että maku on vain ihan eri. Harmi vain, että open maulla määritellään minulle arvosana.

Uusiksi menneiden hipshottien lisäksi pitää toteuttaa neljän kuvan sarja, joka kuvaa Nieuw Centrum -aluetta Haagissa, sarja tai yksi kuva aiheesta veiligheit (turvallisuus), toinen sarja tai kuva samasta aiheesta, mutta siten, että se on kuvattu jonkun genren mukaan (dokumentaarinen, mainos tms) ja sitten ehkä vielä kolmas - en ihan ymmärtänyt loppua. Tämä kaikki vain foto introductieta varten, foto techniekissä taas kuvaamme asetelmia eri syvyysterävyyksillä.

Beeldontwikkelingissä yritimme piirtää perspektiivikuvia. Istuin käytävässä ja suttasin viivoja, jotka eivät suostuneet kohtaamaan samassa pisteessä. Oppituntien välillä askartelimme muurkrantin eli seinälehden parissa. Yksi omat artikkelinsa unohtanut tyttö kimitti hilpeänä minulle: "Minä otankin näistä sinun jutuista kaksi kun minulla ei ole omia" ja pyyhälsi liikenteeseen artikkelieni kanssa ennen kuin ehdin suutani avata. No niin kai sitten!

Väsyttää. Ulkoa kuuluu "iiiiiiiii". Siellä on nimittäin tivoli, jonka keskeinen laite on sellainen kauhea ilmassa ihmisiä pää alaspäin pyörittävä helvetinkone. Koetin kuvata ihmisiä tivolissa, mutta sain nuoriso-osastolta sen verran kansainvälisiä käsimerkkejä ja uhkaavia eleitä että päätin jättää vähemmälle.9 kommenttia:

 1. "mutta sain nuoriso-osastolta sen verran kansainvälisiä käsimerkkejä ja uhkaavia eleitä että päätin jättää vähemmälle."  No, onkos kuuluisa hollantilainen suvaitsevaisuus katoava luonnonvara kun kuvaajallekin jo uhitellaan?  Mene itse sinne kieputtimeen niin ei kauaa väsytä!  Niinpä, se ei taida tuo valokuvauskaan olla ihan eksakti taide (tai tiede, miten vaan). Sitten kun teet maikan mieleisiä töitä niin syyttää tietysti nuoleskelusta:)  Oletko jo turtunut teinien joukkoon? Kävin tänään tuolla HY:n opiskelijakirjastossa ja tosiaan kovasti nuorilta näyttivät nuo "kolleegat". Miten ne näyttää fyysisestikin niin pieniltä?  PS. Siellä kuuluu tivolista iiiiiiii, täällä kuuluu naapurista ööööööö! Jonkinlainen illanvietto vissiin:(

  VastaaPoista
 2. Ööööö? Sehän on Suomessa se perjantai-illan luontoääni. :-)  En mie kiepu. Lintsilläkään en aikoinaan mennyt kuin maailmanpyörään.  Hollantilaisista katosi suvaitsevaisuus jo muutama vuosi sitten. Nyt on muotia sanoa suoraan että koskas se ulkomaalainen meinaa kotiinsa palata. (Toki monia vähemmistöjä tietysti yhä suvaitaan paljon enemmän kuin Suomessa.)

  VastaaPoista
 3. Ihan asian vierestä, mutta kun tuli mieleen - onko sulle tuttu tää Suomi-seura Perkele? Mainitaan esim. täällä

  http://hollannikkaat.blogs.fi/2005/05/  Nyt illalla oli vaan yks expattiohjelma telkkarissa (tai Jaakko Selinillä on semmonen sarja) ja sinne oli päätynyt mm. kaksi perkele-muijaa toisistaan tietämättä saman pöydän ääreen. Siinä sit tuli tietysti tää seura myös ohuesti tutuksi.

  VastaaPoista

 4. Emmää noiden kanssa ole hengannut.. lienevätkö kokonaan amsterdammereita?

  VastaaPoista
 5. Vaikkei ehkä ihan tämän varaan kannatakaan laskea, niin tulee vaan mieleen, josko kyseessä olisi sellainen "nerokas" opetusmetodi, että kaikki mahdollinen tyrmätään pari kertaa, ja sitten viimeisellä kerralla hyväksytään edes tarkemmin katsomatta. Ettei kukaan vaan pääsisi liian helpolla, opitaan työmoraalia jne.

  VastaaPoista

 6. Ihan hyviä kuviahan nuo ovat olleet, mitä täältä olen bongaillut (ainakin näin mitääntietämättömän silmissä). Tarkoittaako opettajasi, että kuvissasi ei ole munaa? Ehkä sun pitää hakea joku älyvapaa teema niihin - tyyliin kuvia ihmisistä jotka myöhästyvät bussista tms...?

  VastaaPoista

 7. Zimbo: kiitos. Oletan, että jotain tuollaista ope meinaa. Mutta kattellaan.. koetan keksiä jonkun teeman joka tapauksessa, kuvien kun pitää jotenkin liittyä toisiinsa (ihmisiä, joilla liian isot aurinkolasit? ihmisiä, jotka syövät sottaisia ranskanperunoita kadulla?)

  VastaaPoista
 8. Olisit vaan Tuuli mennyt sinne kieputtimeen niin olisit voinut valita teemaksi kauhun. Liekö sitten ideaa kuvata itseään?  Vielä ns. pakolliset ohvtopikit:(  Pukeudutko päivittäin? a) puukenkiin b) sellaiseen hollantilaiseen kansallispukuun missä on päähineessä ohimoilla ne sellaiset "sarvet". Onko teillä piha täynnä tulppaaneja? Ajeletteko mustalla ruosteisella fillarilla? Onko miehesi tuulimyllyllä töissä?  Ei oo ihan pakko vastata stereotypiatietovisaan, mut saat jos haluat;)  Ai niin hissan tentistä tuli vihdoinkin tulokset. Nyt äkkiä kurkkaamaan!

  VastaaPoista
 9. a) emmä. Mut jos pukeutuisin niin pukeutuisin sellaisiin skandinaavistyyppisiin, joissa on mustaa nahkaa päällinen ja puuta vain pohja.  b) eiei. Mutta jotkut pukeutuu, ainakin turistirysissä.  c) ei, vaan paikallisessa Teknillisessä korkeakoulussa. Mutta sehän on abt. sama asia. Huitovat kovasti ja kiskovat tuloksia ilmasta.  Mulle ei ole tullut tuloksia. :-( Ehkä siksi, että tein sen tentin vasta viime viikolla.

  VastaaPoista