1.12.07

Nederpoppia



Onko sitä alkanut kuitenkin salaa integroitua, kun kuuntelee Guus Meeuwisia?



Nuori Guus on vähän tuollainen harrypotter. Nykyään kai muistuttaa enemmän Elton Johnia. Videolla huojuvien hollannikkaiden perusteella tuo on jotain ysikytluvun alkupuolta?


6 kommenttia:

  1. Joo, Guus Meeuwis opiskeli kuulemma Tilburgissa samaan aikaa kuin Ukko (taitaa olla pari vuotta vanhempi - siis olisko sitten syntynyt -70 - -72). Tuon biisinhän Guus teki kai johonkin opiskelijoiden kilpailuun (biisin teossa?), ja siitä sitten tuli hitti.



    Mun mielestä Ukko on sanonut, että hänen Suomeen tulonsa aikoihin Guus oli juuri tullut oikein kunnolla pinnalle Hollannissa. Silloin oli tammikuu -96. Meillä on tietokoneella albumi "tien jaar levensecht". Ukko ei siitä sillä lailla diggaa, sillä se on "tyttöjen musiikkia". Hänen ns. teekuppinsa on sitten André Hazes, tai joku De Dijk, "Een man weet niet wat ie mist".



    Ukon mielestä Hazes on olennainen osa Hollantilaista kulttuuria ;) ja olen jopa katsonut hänen kanssaan tuon vanhan "Hollannin Jamppa Tuomisen" monttubileet Amsterdamin futisareenalla. Siellä taisi hyvinkin laulaa itse Guus. Ja tietysti myös itse herrasta kertovan dokumentin. Ukon vanhempien miestä Hazes on jotain niin kamalaa, että jos meidän suhteemme kestää sen kuuntelun, niin...

    VastaaPoista

  2. Andre Hazes! Mä törmäsin joskus keväällä Andre Hazesin patsaaseen palloillessani katumarketissa. Patsaasta sai jo jonkinlaisen käsityksen tyypistä, ja pitihän sitä sitten googlettaa. Herrajjjesta. :-D

    VastaaPoista
  3. Eilen piti vielä kommentoida tuohon Nederpoppiin: Heillähän on vielä tämä 80-luvun lokaali "Dingo" eli Doe Maar.



    http://www.youtube.com/watch?v=AhSbaiUF3OQ&feature=related



    Varsinkin toi ylläoleva juutuubaus on niin kasaria kuin olla ja voi. Doe Maar tosin on musiikillisesti eri tyyliä kuin Dingo, mutta pikkutyttöjen suosiossa vertailukelpoinen ;)

    VastaaPoista
  4. Ninna vielä linjoilla? Doe Maar heittää vielä yhden keikan:



    http://www.omroepbrabant.nl/?news/90515532/Doe+Maar+treedt+nog+een+keer+op.aspx

    VastaaPoista

  5. Me muuten kuunneltiin Doe Maaria hollannintunnilla joskus. Oli hassua.

    VastaaPoista
  6. Hoi! Joku uudempikin videoklipsi tuolla tubessa oli, mutta Ukkoni sanoin "todella pateettista, kammottavaa". Vaikka kyllä hän sanoi, että menisi silkasta nostalgiasta varmaan jotain vanhaa suosikkibändiä kuuntelemaankin.

    VastaaPoista