1.12.08

Vaihteeksi enemmän puhki


Perjantaina tuntui siltä, että kaikki onnistuu, ja tänään maanantaina siltä, että mikään ei onnistu. Ehkä se on ko. viikonpäivien luonteessa. Olin sunnuntaina H:n kanssa merimieskirkon myyjäisissä vapaaehtoisena abt koko päivän, ja illalle jäikin kovasti kouluhommia. Myyjäisissä tapasin muuten ennestään tuntemattoman henkilön, joka oli lukenut erään taannoisen artikkelini ja toivonut pääsevänsä kanssani siitä puhumaan. Olikin mielenkiintoinen keskustelu. Mutta illalle jäi sitten kovasti koulutöitä ja nyt pitkän maanantain jälkeen olen väsyväsy.

Onneksi tällä viikolla on enää yksi studiopäivä huomenna (tomaatteja!). Loppuviikko "vapaata", lainausmerkeissä siksi, että pitää kuitenkin tehdä hommia.

Mietityttää se mahdollinen muuttaminen. En mielellään sitoutuisi mihinkään tarkkaan vuokra-aikaan, koska haluan pitää mahdollisuuden muuttaa ennen kesää Suomeen / Ruotsiin / tiesminne jos vain tarpeellista. En myös tajua, mihin tungen kaiken meidän roinan, jos muutan pieneen pieneen kämppään. Silti tämänhetkiset asumiskulut ovat kyllä liikaa ja lisäksi täällä on huono hengitysilma tai ainakin jotain, jota kovasti aamuisin oirehdin. Mutta jotta muuttamisessa olisi mitään järkeä, pitää uuden kämpän olla "gestoffeerd" eli varustettu lattiapinnoilla ja perusjutuilla (kuten esmes hella). Suurin osa kämpistä kun vuokrataan kokonaan paljaina tai sitten kokonaan kalustettuina. Kirjauduin opiskelija-asuntosäätiöönkin, mutta sieltä tuskin löytyy mitään, koska soluun EN mene. (Enkä varmaan pääsisikään, niissä on usein yläikärajat. Ei ne halua sinne mitään päälle kolmekymppistä tätiä valittamaan niiden myöhäisiltojen kemutuksesta.)3 kommenttia:

 1. SusaRouva2/12/08 12:55

  Voi, tuntuupa olevan hankala tuo teidän työ- ja asumistilanne. No, eiköhän asiat jotenkin järjesty niinkuin tapana on. Kannattaa varmaan ainakin käyttää suomalaisverkostoa ja kysellä josko jollakulla olisi huone vapaana ja iso varasto :) Tai jos joku haluaisi kokeilla puolisen vuotta vaikkapa Suomessa asumista ja voisit vuokrata kodin pilkkahintaan tms.  Onko jo selvinnyt onko mahdollisuuksia opiskelijavaihtoon Ruåtsissa?

  VastaaPoista
 2. Höh.

  Vielä 29-vuotiaana mä asuin samassa huoneessa 19 muun kakaran kanssa. Eikä *mulla* ollut juurikaan ongelmia >;-)  Mut joo, ikävä tilanne.

  Vaihto-opiskelijana Ruåtsiin vois olla hauska:

  "Hollannista? Mut sähän olet suomalainen???"

  (Eurooppa yhdentyy, sano :-)

  VastaaPoista
 3. Hankalaa välillä 'kiertolaisen elämä'. Yleensä kuitenkin kaiken miettimisen ja murehtimisen jälkeen asiat loksahtaa sopivasti kohdalleen. Minä olen kerran asunut melkein vuoden laatikoiden ja liian suurten, toistensa päälle kasattujen huonekalujen keskellä kun ei mikään onnistunut.

  VastaaPoista