3.9.13

hanko

Tänään opittuja asioita:

Syntymävuoteni on täkäläisittäin Showa 52. Siten se merkittiin pankin papereihin. Nyt on vuosi Heisei 25.

Virallisia papereita ei allekirjoiteta, vaan ne leimataan omalla leimasimella. Sen nimi on hanko. Japanilaiset nimet kanjeineen toimivat niissä aivan mainiosti (tosin kysyin Fujita-sanilta että eikö haittaa, kun niin monella on sama nimi? Kuulemma ei.) Meidän katakanoitetut nimemme (vieraskieliset sanat kirjoitetaan katakanoilla) eivät mahtuneet leimasimeen, joten nimi lyhennettiin ja nyt siinä lukee サーリ. Minua ei haittaa, mutta H:lle ehkä kiusallista.

Täkäläiset pesukoneet pesevät kylmällä vedellä. Jos haluaa käyttää lämmintä vettä, voi vetää putken kylpyammeeseen ja käyttää vanhan kylpyveden (!). Täällähän siis ensin pestään hyvin ja sitten mennään kylpyyn, mutta silti.. No, pyykistä tuli ihan puhdasta ilman kuumaakin vettä.

Kännykkäliittymien kanssa on vielä pähkäiltävää. Parin vuoden diili ei haittaa, koska täällähän nyt ollaan, mutta hintojen ja toimintojen vertailu on hankalaa. Jotenkin ne vielä vaikuttavat kovasti tyyriiltä. Pitänee hankkia pieneksi aikaa väliaikainen nettisimmi tablettiin. Käy geokätköily helpommaksi.

Ensimmäinen kätkö löytyikin sitten tänään lähes kotiportilta. Lawson 100:kin löytyi, vaikka nyt sen nimen pitäisi olla Lawson 105. Inflaatioko iskenyt. Lawsonissa oli päällä radio, josta kuulin paljon porua Nokia-keitaista.

Pitäisi alkaa ottaa kuvia. Vaikka ihan tästä kotiympäristöstä.

3 kommenttia:

 1. Jos tarvitset vain dataa niin sellaisen simmin saa nykyaan 945 jenilla per kk esim. Biccamerasta.

  Oikeat hankot on tietty kasin tehty eli ne on erilaisia vaikka nimi olisikin sama. Ne marketista hankitut halvat ei kelpaa rekisteriin vaikka paivittaisessa kaytossa ovatkin.

  Ei se pesukoneen letku ole tarkoitettu lampimalla pesemiseen. Idea on etta kun illalla kaydaan kylvyssa niin se vesi kaytetaan pyykin pesemiseen seuraavana paivana. Ja tutkimusta asiasta loytyy tietty yliopistotasolta asti; pyykit tulee puhtaaksi. Pesukoneet huuhtelevat vaatteet kylla aina puhtaalla vedella. Ja taitaa olla aika myrkkyja nuo paikalliset pesuaineetkin.

  Aikaisemmin vero laskettiin hintaan vasta kassalla (ja se oli 3 %), nykyisin kaikki 100 jenin kaupatkin on oikeasti 105 jenin kauppoja...

  terveisin Herra 42 (Showa)

  VastaaPoista
 2. Joo, tilasinkin sellaisen datasimmin, Kuroneko Yamaton pitäisi toimittaa se minulle tässä aamupäivällä. Mutta nyt huomasin, että mulla pitäisi olla japanilainen kännykkäliittymä jolla aktivoida se. Hmph, jos mulla olisi jo japanilainen kännykkäliittymä niin en tarvitsisi sitä.. Sitä ei jostain syystä voi aktivoida lankapuhelimella.

  Pitää löytää jostain vapaaehtoinen kännyköijä.

  Tämä hanko tehtiin käsin ja toimituksessa meni päivä - toivottavasti se nyt on oikea ja kelpaava.

  VastaaPoista