2.9.13

tornadoton

Parinkymmenen kilometrin päässä oli tänään tuhoisa tornado, mutta meillä ei edes myrskynnyt.

H:n uusi proffa kutsui minutkin lounaalle ja tutustumaan labraan. Hän myös valmisti minulle - papujen jauhamisesta alkaen - vallan täydellisen mukillisen kahvia. Hyvin mukavalta vaikutti, kuten myös labran nuorempi postdoc. H oli muuten ollut 8:45 töissä tekemässä hyvää vaikutusta näin ensimmäisenä päivänä, mutta hän sai sitten odotella pitkän tovin ennen kuin kukaan muu ilmaantui paikalle.

Koin epätoivon hetkiä ruokakaupassa. Olisivatpa tuotetiedot edes hiraganoilla tai katakanoilla. Ostimme perustarvikkeita. Pesujauhetta, pesuaineita, suihkusaippuaa, syömäpuikkoja, 5 kiloa riisiä, misotahnaa, miriniä, soijakastiketta, kuivattuja pieniä kaloja, vihreää teetä, tonkatsukastiketta, munia, kaalia, viisi pakettia ramenia, kevätsipulia, 2 litraa kylmää oolongia, 6-packin olutta, sobanuudeleita, sobakastiketta, vähän tempuroituja vihanneksia herkuksi, edamameja, maitoa, mitähän muuta. Meni melkein 50 euroa ja meitä Saksan hintoihin tottuneita hirvitti. Ehkä Itoyokado ei ole halvin supermarket? Ehkä olemme piloille hemmoteltuja hintojen suhteen?

Purin tänään kotiin kannettuja muuttolaatikoita. Työpisteeni alkaa muotoutua; saan kolmannen huoneen työpöydälle skannerin ja sen viereen fotokirjat ja laatikoihin kamerakamat. Jonkinlainen ilmoitustaulu pitäisi ehkä vielä hankkia työfotoja varten.

Kaksi uutta opittua asiaa:

Iltaisin kaupunkien kaiuttimista kuuluu soittorasialta kuulostava sävelmä ja naisääni selittää* jotain. Meillä sävelmä on Vicky Leandroksen vanha euroviisu L'amour est bleu (!) tai ainakin joku kovasti samanmoinen; puhetta en ymmärrä. Tämä tapahtuu aina ennen auringonlaskua. Kyseessä on kuulemma joko kaiuttimien testaus katastrofitilanteita varten tai jonkinlainen "menkää kotiin, lapset, kohta on pimeä" -äänimerkki. Tai ehkä molemmat?

Vedenkeittimemme pitää veden tietyssä lämpötilassa vaikka koko päivän, ja vaikka siihen lisättäisiin vettä välillä. Nyt se on ohjelmoitu pitämään vesi 85 asteessa, joka on kai optimaalinen vihreälle teelle. (Prof. T kertoi tänään tuttavastaan, joka suuttui nuorikolleen, kun tämä kaatoi kiehuvaa vettä vihreään teehen - "nuoret eivät osaa nykyään teetä keittää, se on mennyt pois muodista"). En ole keksinyt vielä, mistä säädän laitteen keittämään välillä kuumempaa kahviani varten.

* Youtube-linkin video on varmastikin kuvattu jollain toisella alueella, mutta osapuilleen tuolta se kuulostaa.

9 kommenttia:

 1. Se tosiaankin sanoo etta nyt on aika lasten menna kotiin。Kappale ja aika vaihtelee paikan mukaan; tuo on nakojaan tosiaankin ranskalainen ja teilla se tulee siis kuudelta.

  Meilla tulee viidelta ja kappale on eri: http://www.youtube.com/watch?v=BzVR6kfJDNQ

  Sitten kun mennaan maaseudulle niin musaa tulee myos aamulle esim. kuudelta ja kunnon volyymilla...

  Ei se Ito-Yokado mitenkaan erityisen kallis ole, mutta halpakauppoja on kylla erikseen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se meilläkin taitaa muuten olla viideltä ainakin nyt. Saa nähdä, muuttuuko vuodenajan mukaan.

  Hyvän tähden että olen tyytyväinen ettei meillä ole mitään aamukuuden kaiutinherätystä. Vaikka tämä lapsosten kotiinkomennussignaali onkin ihan hauska.

  VastaaPoista
 3. Ja kerro toki muutama halpakaupan nimi. :-) Mä tiedän vain Lawson 100:n ja ihan tässä lähistöllä ei taida olla sellaista.

  VastaaPoista
 4. Ikebukurossa on Daiso, tosin en tiedä kuinka hyvin siellä on ruokatarvikkeita.

  VastaaPoista
 5. En tieda mita teidan lahella on tarjolla, mutta tassa jotain.

  Eniten me varmaan kaytetaan Seiyuu:ta kun ne tuo safkat kotiovelle.

  Sitten kun itse pitaa menna johonkin niin usein se on joko Ito-Yokado taikka sitten halvoista Hanamasa josta saa lihaa, kalaa ja vihanneksia. Hanamasan kohderyhma on ravintolat joka tarkoittaa etta pakettikoot ovat sopivia eurooppalaisille ;).

  Muita halpoja ruokakauppoja ovat Ozeki, Y's Mart ja Peacock.

  VastaaPoista
 6. Hyvinhän tuo ruokakauppareissu meni, kun noin paljon saitte asiallista tavaraa ilman lukukokemusta :-D

  VastaaPoista
 7. Niin juu, halpakaupoista useimmiten varmaan kaytetaan Fit Care Depot -nimista kauppaa. Meilla se kulkee nimella "midori" kun niitten neonkilpi on vihrea ja tuo oikea nimi on enemman mita suuhun mahtuu. Leipa ja muu tuoretavara ei ole kovin hyvaa, mutta muuten loytyy vitamiineista purkkisafkan ja oluen kautta pesuaineisiin.

  Ja tietty Don Quijote eli Donki myy ihan mita vaan ja ruokaa kanssa.

  VastaaPoista
 8. Donki onkin jo käyntilistalla. Fit Care Depotia en vielä tiennyt. Kiitos taas!

  VastaaPoista