31.3.06

Belastingdienst 2Kuten aiemmin kirjoitin, saimme postissa väärät lomakkeet (T-lomakkeet) verotoimistolta, ja meillä oli hankaluuksia niiden kanssa. H. soitti verotoimistoon ja hänelle väitettiin, että vain minä tarvitsen lomakkeen (M-lomakkeen), jos haluamme veronpalautuksia, ja jos sen tilaa, on se pakko sitten palauttaa ajoissa, mutta saamme lykkäystä deadlinestä (1.4.).

Tänään postissa tuli minulle 29-sivuinen M-lomake ja H:lle yllättäen C-lomake. Kummassakin oli mukana saatekirje, jossa sanotaan, että lomakkeiden tulee olla verotoimistolla täytettynä ehdottomasti 1.4.

Taitaa olla syytä soittaa taas verotoimistoon... Pelkään vain, että kohta olemme keränneet kotiin kaikki monikymmensivuiset lomakkeet A:sta Z:hen, ja saaneet yhtä monta täysin erilaista neuvoa siitä, mitä pitää täyttää ja milloin.

Edit: Aaargh. C-lomake on kuulemma moka, sitä ei pidä täyttää, mutta sen mukana tullut saatelomake pitää täyttää ja yhdistää siihen M-lomake, joka tulee myöhemmin postissa. Ja nyt sitten kun kerran lomakkeet on lähetetty, ne on pakko palauttaa. Paitsi se C, joka on verotoimiston moka, ja T-lomakkeet, jotka myös ovat moka.

Taas kerran se, mitä ohjeita saadaan, riippuu täysin siitä, kenen kanssa puhutaan puhelimessa. Alkaa ahdistaa tämä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti