21.3.06

Kylmä kevätLuin jostain, että maaliskuu on ollut viitisen astetta normaalia kylmempi, ja että näin kylmä kevät on ollut kerran, nimittäin vuonna 1958. Eikä tälläkään viikolla näytä tulevan muutosta. Lämpötila on päivällä 3-7 astetta ja yöllä putoaa pakkasen puolelle.

Olen koettanut saada selville, miten kylmä alkukevät vaikuttaa tulppaanien kukintaan. Mummo ja Vaari ovat nimittäin tulossa tänne kylään, ja kovasti haluaisin, että tulppaanipellot olisivat tuolloin parhaimmillaan. Vaan sitäpä on vaikea etukäteen arvioida. En yhtään tiedä, onko maaliskuinen keli merkityksellinen tulppaaniajankohdan kannalta, vai vaikuttaako kukkimisaikaan lähinnä huhtikuu. Keukenhofissa nyt toki on kuitenkin nähtävää, mutta olisi se hienoa, jos pellotkin olisivat tuolloin väriloisteessa. Onkohan se toukokuun ensimmäinen viikonloppu liian myöhään?

Hollannintunnilla opittiin refleksiiviverbejä ja sananlaskuja. Hollantilaiset eivät osta sikaa säkissä, vaan kissan. Eivätkä puhu pukille, vaan kissalle. Rare jongens, die Nederlanders.


2 kommenttia:


  1. Ihmeellinen kissapinttymä.

    VastaaPoista

  2. No aivan. Oli muitakin, piti tuijottaa kissa alas puusta ja jättää kissa lihanpalan kanssa yksin jne. Mutta kissasananlaskujen lisäksi kanoistakin puhutaan: jokin voi olla kiplekker eli kanahyvää.

    VastaaPoista