29.3.06

Dinsdale


Delftin - Haagin - Rotterdamin alueella pyörii tosi paljon nuorisoa Lonsdale-merkkivaatteissa. Pistin tämän jossain vaiheessa merkille ajattelematta asiaa enempää. Sitten aloin ymmärtää paremmin, mitä ympärillä olevat ihmiset puhuvat, ja kuulin pariinkin otteeseen ko. teinien heittävän ulkomaalaisvastaista herjaa. Aloin arvella, että vaatemerkillä on joku piilomerkitys, vähän samaan tapaan kuin valkoisilla Dr Martens -nauhoilla. Piti googlettaa.

Mitä nämä Lonsdale-tenavat sitten ovat? No, kuulemma he käyttävät Lonsdale-vaatteita kahdesta syystä. Ensinnäkin, peittämällä osa logosta saadaan näkyviin Nationalsozialistische Deutsche Arbeiter. Toisekseen, joku nokkela pikku neropatti on keksinyt, että sana Lonsdale on lyhenne sanoista Laat Ons Nederlanders Samen De Allochtonen Langzaam Executeren.

Käännösavuksi: Allochtonen tarkoittaa ulkomaalaissyntyistä. Langzaam on hitaasti, eli eivät ole teloittamassa meitä ihan pikavauhtia, vaan sentään vain hiljalleen.

Lisälukemista:

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-1561023,00.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Lonsdale_(brand)

1 kommentti:

  1. ohikulkija30/10/06 21:37

    täytyy kyllä sanoa että nuo "piilomerkitykset" ovat ehkä naurettavin keksintö koskaan. en tiedä ketään kuka näitä noudattaisi, tai edes välittäisi, muut kuin media.

    aika kaukaa haettua sanon minä.

    nim. non-racist skinhead since -77

    VastaaPoista