26.3.06

Ihme juttujaKevät tuli, yhtäkkiä. Päivällä oli paikoin yli 15 astetta lämmintä. Krookukset olivat ilmaantuneet kuin tyhjästä. Terassit olivat täynnä iloisia ihmisiä. Linnut lauloivat kilpaa. Nokikanapariskunta raahasi pesäänsä lisää rakennusmateriaalia. Kaikki tämä ilmaantui kuin taikaiskusta vuorokauden sisällä. Nyt toki sataa, mutta se on sentään lämmintä sadetta.

Luin tänään lehdestä, että katoliset olivat parveilleet Amsterdamissa muistelemassa Amsterdamin ihmettä. Kyseinen ihme tapahtui vuonna 1345. Silloin eräs hurskas mies tuli hyvin sairaaksi ja pyysi pappia. Pappi saapui paikalle riittejä suorittamaan. Ehtoollisen saatuaan sairas mies oksensi, sillä mikään ruoka ei enää pysynyt hänen sisällään. Oksennus ehtoollisineen heitettiin tuleen. Seuraavana aamuna eräs nainen löysi tulesta palamattoman ehtoollisleivän, joka kaiken lisäksi hohti valoa! Hurraa, ihme on tapahtunut, kiitetty olkoon pyhä neitsyt jne. Paikalle rakennettiin pian kappeli. Katoliset ovat vaeltaneet paikalle vuosittain siitä lähtien. Pyhä yökätty leipä!


2 kommenttia:


  1. Mutta mitä tapahtui sille sairaalle miehelle, paraniko hän? Oliko ihme vain se, että oksennuksesta tuli ehtoollisleipä? Siitähän voisi tehdä mielenkiintoisia päätelmiä ehtoollisleivän raaka-aineista...

    VastaaPoista

  2. Hyvä kysymys, sitä minäkin yritin ottaa selville! Tarina ei kertonut, joten oletan, että leipä ei auttanut miestä.

    VastaaPoista