18.5.06

Hirsi Ali vs. Verdonk, jatkoa


Ministeri Verdonk joutui toissayönä grillauksen kohteeksi Tweede Kamerissa ja pyörsi osittain sanansa Hirsi Alin kansalaisasiassa. Tosin hän tuli kääntäneeksi ja vääntäneeksi sanojaan muutenkin niin monta kertaa, että oli hieman vaikea pysyä mukana, muistakin syistä kuin puutteellisen kielitaidon takia. Hän muunmuassa ilmoitti, että sai kuulla Hirsi Alin valehtelusta vasta viime viikolla, mikä on ilmeinen valhe. Verdonkilla on tapana jäädä kiinni valheista, mutta kukaan ei selvästikään kovasti piittaa. Nytkin hän katsoo, ettei hänellä ole mitään syytä erota. Eikä hallituskaan valitettavasti kaatunut.

Hirsi Ali taas lähtee American Enterprise Instituteen, eli neokonservatiiviseen think tankiin. Kyseinen paikka on selvästikin järjestetty ajat sitten, eli kyse ei ole siitä, että paha Hollanti ajaisi sananvapautta puolustavan urhean naisen Ameriikkaan. Siten asia on kuitenkin kuvattu amerikkalaisessa mediassa, mikä ei varsinaisesti yllätä yhtään. Washington Postin mukaan "näyttää olevan mahdotonta asua Hollannissa ja kritisoida muslimeita", ja muussakin mediassa teema on "Eurooppa ajaa islam-kriitikon ulos, mutta onneksi me Amerikassa otamme hänet avosylin vastaan".

Olen viettänyt tätä viikkoa hengaamalla konferenssin liepeillä. SANE järjestetään tällä kertaa Delftissä, ja Niko on meillä konferenssin ajan vieraana. Eilen jouduin melkein BoF-sessioon, mutta onnistuin välttämään, ja tänään olisi tarkoitus käydä vilkaisemassa vendor exhibition (t-paitoja! kyniä! krääsää!) ja osallistua iltakemuihin, jotka pidetään Kijkduinissa rantaravintolassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti