16.5.06

Hirsi Ali vs. VerdonkImmigraatio- ja integraatioministeri Rita Verdonk on yllättäen ilmoittanut, että hollantilainen kansanedustaja ja islamkriitikko Ayaan Hirsi Ali ei olekaan koskaan ollut oikeasti Hollannin kansalainen.

Viime viikolla Hirsi Alia haasteteltiin televisio-ohjelmassa. Haastattelussaan hän myönsi, että oli antanut vääriä tietoja turvapaikkahakemuksessaan, kertoen mm. väärän nimen ja syntymäajan. Hirsi Alin tarinan mukaan hän oli paennut Somaliasta karatakseen järjestetystä avioliitosta. Oikeasti hän oli kuitenkin asunut pakolaisstatuksella Keniassa jo 10 vuotta. Liittyessään oikeistolaiseen liberaalibuolueeseen (jonka jäsen myös ministeri Verdonk on), hän myönsi valheensa, mutta puolue ei pitänyt asiaa ongelmana. Haastatteluohjelman tultua televisiosta viime torstaina Verdonk ilmoitti julkisesti, ettei Hirsi Alilla ole mitään pelättävää. Asia kuitenkin pysyi julkisuudessa, ja Verdonk sai osakseen kritiikkiä siitä, että oman puolueen tähtimaahanmuuttaja saa parempaa kohtelua kuin muut vastaavassa tilanteessa olevat.

Puolue piti kriisikokouksen ja puoluejohto (johon Verdonk pyrkii) pyysi Verdonkia odottamaan, kunnes Hirsi Ali on pitänyt aiheesta lehdistötilaisuuden. Ministeri taisi kuitenkin nähdä tilaisuutensa tulleen ja ilmoitti eilen, että Hirsi Alin kansalaisuustatus ei voi olla voimassa, koska se perustui valheisiin. Tämähän tarkoittaisi myös sitä, ettei vuonna 2002 parlamenttiin valittu edustaja ollut oikeutettu olemaan parlamentin jäsen.

Hirsi Ali on kommentoinut, että Verdonkin päätöksen takana on halu "hiljentää kriittinen ääni". Tosin hän ei sano, miksi Verdonk haluaisi hiljentää äänen, joka kritisoi useimmiten juuri samoja tahoja, kuin ministeri itse.

Haja-ajatuksia:
  • opportunistipoliitikko kävi toisen opportunistipoliitikon kimppuun
  • Hirsi Ali on kuulemma lähdössä USA:han - veikkaanpa, että muutamassa kuukaudessa hänestä tulee republikaanien uusi darling (tosin hänen pitää onnistua heivaamaan muutamia arvojaan mäkeen ensin, kuten aborttioikeuden, eutanasian ja homoliittojen kannattaminen - ne kun eivät ole kovin hyvässä huudossa USA:n oikeistossa)
  • Verdonk haluaa kalifiksi kalifin paikalle, mutta tämä siirto saattoi olla liikaa VVD:n kannattajakunnalle
  • VVD käytti Hirsi Alia ja heitti pois, kun tästä ei enää ollut hyötyä
  • ironiaa: Hirsi Ali varoitteli hollantilaisia päästämästä maahanmuuttajia maahan liian helposti. No, hän selvästikin tiesi, mistä puhui.


1 kommentti:


  1. Täällä taas on meneillään oikeudenkäynti, jossa syytetään suomalaista rauhanturvaajaa ja hänen lakimiestään siitä, että he ovat auttaneet rauhanturvaajan appivanhempia hakemaan turvapaikkaa Suomesta. Lakimies on erityisen närkästynyt siitä, että lakikirjan siteeraamista pidetään rikollisena toimintana. Sitä se ilmeisesti onkin, mikäli sattuu siteeraamaan turvapaikkalainsäädäntöä. Perintökaaren siteeraaminen tuskin aiheuttaisi syytettä. Eiköhän yhdelle Rita Verdonkille ole tilausta täälläkin.

    VastaaPoista