24.5.06

Junailua


Kuten suurin osa tutuista tietääkin, minä en pidä lentomatkustamisesta. Pidän kyllä lentokoneista, kunhan minun ei tarvitse matkustaa niillä. En pidä lentämisestä, enkä erityisesti arvosta valtaisaa lentoliikenteen kasvua. Lentäminen saastuttaa, ja halpalentoyhtiöt kilpailevat hinnoilla niin, että ympäristöystävällisemmille vaihtoehdoille tulee tukalat paikat. Kuten nyt esimerkiksi junille.

Meillä on varsin reissuntäyteinen kesä edessä, ja olen nyt yrittänyt tutkia hintavaihtoehtoja. Junalla kyllä pääsee vaikka minne, esimerkiksi suoraan Marseillesta Rotterdamiin, mikä varmaankin on kotiinpaluumatkalla mukavaa, kun ei tarvitse vaihtaa eikä säätää. Kestääkin vain alle seitsemän tuntia. Mutta se hinta: 155 euroa per henkilö, siis yhteen suuntaan! Samaan aikaan firmat tarjoavat lentolippuja Nizzasta Amsterdamiin alle viidelläkympillä. Eipä ihme, että Euroopan taivaat täyttyvät lentokoneista.

Voi tietysti olla, että asia onkin niin, että 155 euroa on ns. järkevä hinta, ja halpalennot ovat vain vääristäneet minunkin käsitykseni siitä, mikä olisi kohtuullista. Mutta kun siihen ei kuulu oikein mitään, istumapaikan lisäksi. TGV-junaemäntä ei tarjoile ilmaisia juomia, eikä ateria toki sisälly hintaan. Tosin ei toki enää paljon millään lennollakaan.

Ja sinne Suomeenkin pitäisi päästä, ja takaisinkin..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti