8.5.06

Zeeland & Delta


Ajeltiin n. 90 kilometriä Zeelandiin ja käytiin katsomassa Delta Expoa. Delta-projektissa oli kyse suurten patojen ja myrskyesteiden rakentamisesta Zeelandin rannoille. Ennen patoja myrskyt aiheuttivat välillä pahojakin tulvia; vuonna 1953 kuoli nelinumeroinen määrä ihmisiä ja suuri määrä koteja tuhoutui. Sitten rakennettiin suuret padot, ja nyt toivotaan, että vastaava katastrofi estyy niillä. Tähän mennessä on toiminut.

Päivä oli harmaa, ja betonikolossimainen jättipato vielä harmaampi. Itse näyttelykin oli aika pieni, ja minua kismitti, kun jouduimme maksamaan kalliit yhteisliput näyttelyyn ja vieressä olevaan penskojen aneemiseen huvipuistoon. Mutta mentiin nyt kuitenkin, kun sinne asti tuli ajettua. Itse pato oli kyllä ihan massiivinen insinööritaidonnäyte.

Ajomatkalla nähtiin Rotterdamin valtavaa satamaa ja Zeelandin dyynejä. Sekä lisäksi tietysti paljon hevosia, lehmiä ja lampaita.

Illalla palautettiin auto ja käytiin Doelenpleinillä syömässä terassilla.

Huomenna sitten Amsterdam. Mummo ja Vaari suunnittelevat tutustumista sekä Rijksmuseumiin että Van Gogh -museoon että Rembrandt/Caravaggio -näyttelyyn - saapa nähdä, mitä kaikkea jaksetaan. Sitten pitäisi vielä mennä kanavaristeilylle, minäkään en ole koskaan ollut.

En ole nyt moneen päivään lukenut yhtään hollanninkokeeseen. Onneksi sentään on tullut käytettyä kieltä suhteellisen paljon eri tilanteissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti