28.5.06

NäprUusi lelu. Halvalla ostettu Thinkpad X31. Ihana. Nyt vain on asennusongelmia - tässä masiinassa ei ole mukana cd-asemaa eikä toki floppyakaan, ja pitäisi saada XP-partitio pienennettyä, recovery-partitio säilytettyä ja linux asennettua. Suunnitelma A oli lykätä Slax USB-tikulle ja buutata siltä, pienentää FAT32-partitio qtpartedilla ja asentaa sitten verkosta Fedora. Mutta jostain syystä tää ei tykkääkään buutata USB-tikulta:

Kernel image not found: linux
Boot:

Näpräsin aikani eri versioiden ja konffisten avulla, mutta lopulta päättelin, ettei se vain lue sieltä tikulta kunnolla. Äsh. Suunnitelma B on buutata pöytäkone Knoppix-livecd:llä, käynnistää thinkpad PXE-buutilla ja partitioida sitä kautta qtpartedilla.. saapa nähdä miten käy.

Sain eilen ison osan huisopdrachteista tehtyä, vielä puuttuu pari haukuttavaa kuvaa ja yksi kehuttava. Lisäksi pitäisi kai kerätä pari artikkelia lisää ja tehdä vielä yksi tai kaksi näyttelyarvioita. Kirjoitin eilen pitkähkön jutun Taryn Simonin näyttelystä The Innocents, jossa kuvattiin kuolemaantuomittuja syyttömiä vapautumisen jälkeen rikosten tekopaikoilla. Lähes kaikki väärin perustein tuomitut oli tuomittu kuvatunnistuksen perusteella - uhrille tai todistajalle näytettiin valokuvia, ja he tunnistivat tekijän väärin. Kuvamuisti kun on mitä on, ja uhkaavan näköinen musta mies valokuvassa voi assosioitua oikeaan tekijään, vaikka ei samalta näyttäisikään.. Ko. näyttely oli toissakesänä Kööpenhaminassa, ja tuli silloin tsekattua. Sopi nyt siihen, mitä muutenkin kirjoittelen teemasta valokuva, totuus ja manipulaatio.

Muoks klo 22:05: *Puuh*. Osa 1 onnistui, eli buuttasin Dormousen knoppixiin ja sain PXE-buutilla knoppixin thinkpadiin. Qtpartedkin oli yhteistyöhaluinen ja pienensi XP-partition kiltisti. XP ei herjannut yhtään mitään buutissa. Luulisi, että se haluaisi jotain disk scania edes tehdä. Jatkuu...

23:58: Ei se sentään pxe:llä se Fedora lähtenyt pelittämään, kun en jaksanut säätää pöytäkoneesta serveriä. Mutta kaivoin diskboot.img:n ja nappasin usb-tikun vielä kokeillakseni:

dd if=diskboot.img of=/dev/sda1

vaihdoin Thinkpadiin ja sehän buuttasi. Nyt asennellaan...

01:36: Murrr. Valikoin hyvin pienen määrän paketteja asennettavaksi, koska tässä läppärissä ei ole erityisen suurta kovalevyä (40GB jaettuna XP:lle, IBM Recoverylle ja Linuxille), ja äsken asennusta vilkaistessani huomasin, että se näyttää asentavan kaiken + keittiön tiskialtaan. Siis sinne oli menossa kaiken maailman cdpoltto-ohjelmia, joita en tasan cd:ttömään koneeseen valinnut, ynnä muuta täysin turhaa ja tarpeetonta. Olikohan jossain joku 'install all' -asetus vielä päällä.. pakko olla, äsken se asensi ppp:tä, ja sitä minä en takuulla valikoinut. No, asennukseen menee vuosi, ja turhien pakettien poisteluun toinen.

04:09: Hei, täähän toimii. Langattomaan piti sentään kaivaa rpm distron ulkopuolelta, mutta ei sekään ole paha homma. Huomenna pistän herättyäni (ei varmaan tapahdu kovin aikaisin, kun katsoo, mitä kello nyt on) yum updaten päälle, pyykit pyörimään ja alan liimata kuvia. Se kun jäi tänään tekemättä, kun oli muka muuta tekemistä.. Järjestys on sentään abt selvinnyt. Mutta nyt kyllä nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti