2.5.06

YökyöpeliEn saa ikinä mentyä ajoissa nukkumaan, jos olen yksin kotosalla. Jään aina roikkumaan koneelle tai lukemaan kirjaa tai katsomaan telkkaa.

H. soitti, matka noin sadan kilometrin päähän työmatkapaikkakunnalle oli kestänyt bussilla ruuhkasta johtuen yli kolme tuntia. Suurin osa ruuhkasta oli jossain Haagin ja Amsterdamin välisellä alle 50 kilometrin pätkällä. Joskus tosiaan ihmettelen, miksi ihmiset väenvängällä haluavat istua iltamyöhään autossaan tien päällä jonottamassa. Usein sitä näkee junan ikkunasta täysin paikoilleen seisahtuneita automassoja, ja itse kiitää nopeasti paikasta A paikkaan B. Paitsi silloin, kun pitää käydä Ikeassa Barendrechtissä.

Meillä oli taas kaupungissa kermis eli tivoli. Kävin vilkaisemassa eilen illalla, jolloin tivolia jo purettiin. Paikallinen nuoriso notkui törmäilyautojen vieressä. Olen alkanut kiinnittää huomiota siihen, kuinka samalla tavalla kaikki nuoret täällä pukeutuvat. Pojilla on vaaleat farkut, mustat pilottitakit, lenkkarit ja tukka, joka on takaa ajeltu tai häntä, päältä liialla geelillä tehty pystäri. Tytöillä on hyvin tiukat lannefarkut, leveä valkoinen vyö, juuri ja juuri vyötärölle ulottuvat yleensä vihreät pilottitakit, pitkät saappaat, joihin farkunlahkeet on tungettu, ja isot korvarenkaat. Kaikilla. Minulle ei ole selvinnyt, kuinka paljon kakaroita torilla ja Brabantse Turfmarktilla perjantai-iltaisin hengaaviin porukoihin oikein kuuluu, koska en tiedä, onko kyse kahdesta eri laumasta. Kun ei heitä oikein erota toisistaan. Huivipäiset muslimityttöjen porukat ovat sitten erikseen (ja kyllä heitäkin kaupungilla näkyy, vaikka joku joskus väitti toisin), ja maahanmuuttajat yleensäkin. Delftin nuoriso tosin taitaa olla aika autochtonista. Kiusattaisiinkohan täällä eri tavalla pukeutuvaa nuorta? Siksikö niitä ei ole? Vai onko kyse vain siitä, että erilaiset eivät pyöri (varsinkaan laumoissa) keskustassa, joten en heitä niin näe?

De Telegraafissa oli viime viikolla juttua Lordista. Otsikko oli Finse satansband naar Europese songfestival. Hauskinta olivat artikkelin perässä olleet kommentit, joissa jotkut aivan tosissaan ja järkyttyneinä olivat huolissaan satanismin leviämisestä Euroviisujen kautta. En ikinä olisi voinut kuvitella, että niin monet ottavat vielä Euroviisut tosissaan. Ihan oikeasti ajattelin, että kyseessä on vain ja ainoastaan yleiseurooppalainen sisäpiirin vitsi. Jotain sellaista kaikille eurooppalaisille yhteistä, mitä ystävämme muilla mantereilla eivät voi yrittääkään ymmärtää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti