30.5.06

Ota tästä nyt selvääTaas tipahti uusi verolappu postilaatikosta. Pitäisi maksaa jätehuoltoon liittyvää kunnallisveroa 102 euroa. Viime syksyn osalta. Alkoi hieman arveluttamaan, kun siinä lapussa oli, että jos tiedät että teillä on syitä jonka takia tämä vero ei kuulukaan teille, niin älä maksa, vaan ota yhteyttä.. Kaiveltiin vanhoja laskuja esiin, ja ollaan maksettu toiselle viralliselle taholle jo viime syksystä samasta jäteasiasta, ja lisäksi ollaan maksettu kahdelle eri taholle 330 euroa per taho tämän vuoden jätehuollosta. Mikä on siis todennäköisesti ollut virhe - me emme vain ole tajunneet asiaa kunnolla.

Eli nyt voisin arvella, että meillä on jätehuoltodiili tahon B kanssa, mutta taho A lähettää automaattisesti kaikille kunnan alueella maksulaput. Niille pitää sitten vain osata kertoa, että olemme maksaneet tästä samasta palvelusta jo taholle B. Sen sijaan, että maksaa kiltisti kaiken postilaatikkoon ilmestyvän laskunnäköisen.

Edit: Blah. Kyllä ne pitää molemmat maksaa. Toinen liittyy jätevedenpuhdistukseen ja toinen muuhun jätehuoltoon. Yhteensä siis jotain 600 per vuosi. Ehkä se on samaa luokkaa Suomessakin, mutta sitä ei huomaa, koska se menee kunnallisverossa. Tai jotain.

Lisäksi valtionverotoimisto ilmoitti, että he maksavat minulle 1990 euroa seitsemään osaan jaettuna, koska saan veronpalautusta siitä hyvästä, että minulla ei ole tuloja. (H maksaa siis liikaa veroja, koska on tuloton puoliso -> minä saan liiat takaisin, enkä edes palautuksena, vaan kerran kuussa tilille. Epäilemättä olisi aivan mahdotonta, että H vain maksaisi saman verran vähemmän sitä veroa.)


2 kommenttia:

  1. onko siis kyseessä jokin perheverotus? se sekoittaa täällä saksassa kaiken. en minä mikään yltiöindividualisti ole, mutta erityisesti naisen asemaa tämä ei paranna: että jos teillä olisi lapsia ja niiden päivähoitopaikka maksaisi saman verran kussa kun saamasi palautukset, kannattaisi sinun jäädä kotiäidiksi. jippii!

    tiedän muuten yhden politiikan proffan, siis ei täällä berliinissä vaan maaseudulla, joka toivoo perheääniä vaaleihin...

    jotenkin suomalaisittain on helppo olla vähän turhankin itellinen, mutta ehkä se henri olisi omista tuloistaan siirtänyt sulle ihan itsekin, ettei sitä rahaa tarttisi pyörittää valtion byrokratian kautta.

    VastaaPoista

  2. Joo, perheverotuksen kaltainen systeemi. (Päivähoitopaikat muuten maksaa jotain tonnin per muksu per kuukausi, joten täällä defaulttina jäädään kotiäidiksi..)

    VastaaPoista