20.10.06

Hallitus näpertelee



Ensi kuun vaalit lähestyvät kovaa vauhtia, ja nykyinen hallitus koettaa kiireellä saada valmiiksi tärkeäksi kokemiaan asioita. Kuten burqan käytön täyskieltoa. Ministeri Verdonk kovasti kannattaa, ja nyt mietitäänkin, miten saataisiin perustuslakia tulkittua siten, että määräykset pukeutumisesta voitaisiin kirjata laiksi. Kieltoa perustellaan integraatiolla, kuinkas muutenkaan - muslimit kai sitten integroituvat yhteiskuntaan paremmin, kun valtaväestö kertoo heille, kuinka pukeutua.

Toinen asia on sitten, että en ainakaan minä ole vielä tähän mennessä nähnyt Hollannissa yhtään burqaa. Huiveja kyllä, ja kaapujakin, mutta burqaa en. Kai niitä sitten jossain kuitenkin esiintyy, kun niihin pitää nyt kovasti kiinnittää hallituksen taholta huomiota. Tosin paikallinen muslimiyhdistyskin ihmetteli, että kuka sitä burqaa muka tässä maassa käyttää?

Ulkoministeri Ben Botilla taas on vaarallisempia ideoita. Hän miettii, josko Geneven sopimus oikeasti on nykyaikana vanhentunut, koska se vaikeuttaa terroristien kuulustelua. Bot väittää, ettei hänen tarkoituksensa ole oikeuttaa USA:n toimia terrorismin vastaisessa sodassa, mutta samalla kuulemma lakia sallituista kuulustelukäytännöistä pitäisi tässä terrorismin uhkaamassa uudessa maailmassa muuttaa.

Ne vaalit eivät tosiaan tule yhtään liian aikaisin! Varsinkin, kun muistetaan, että tämänhetkinen hallitus oikeasti kaatui jo kesäkuussa, ja sen pitäisi tällä hetkellä olla pelkkä keskenjääneitä välttämättömyyksiä hoitava toimitusministeriö. On ennenkuulumatonta, että kaatunut hallitus vanhassa kokoonpanossaan tekee suuria päätöksiä ennen ennenaikaisia vaaleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti