2.10.06

Slow foodMeillä laitetaan hidasta ruokaa, varsinkin viikonloppuisin. Tarkoittaa sitä, että ei eineksiä eikä kiireellä. Tänä iltana söimme toskanalaista papusoppaa: valkoisia papuja liotettiin ensin kahdeksan tuntia ja sitten keitettiin salvian kanssa puolitoista. Siirrettiin syrjään. Ruskistettiin puolessa kupissa extravirgiiniä pari kynnellistä valkosipulia. Kaadettiin joukkoon muutamat murskatut tomaatit. Sotkettiin sekaan timjamia, rosmariinia ja oreganoa, tuoreita. Kaadettiin joukkoon pavut ja kupillinen kasvislientä. Mukaan vielä vähän suolaa ja vähän pippuria ja se on siinä.

Alkupalaksi toiselle bresaolaa, parmesaania ja rucolaa, toiselle parmesaania ja rucolaa.

Papusoppainnostus tuli, kun söimme sitä Firenzessä eräässä osteriassa kesäkuussa. Alkuruokana toskanalaista papusoppaa, jumalaista sellaista. Taisi olla ensimmäinen hääpäivä. Pääruoka ei jäänyt mieleen, jotain kalaa. Ei tästä papusopasta nyt samaa tullut, tai sinne päinkään, mutta hyvää kuitenkin.

Blogiin on taas eksynyt väkeä omituisilla hakusanoilla. Esimerkiksi "emppu pr*gnant man", kaikki
siis samassa haussa. Hmmm?

1 kommentti:

  1. Kieltämättä aika hauskaa. Minunkin blogiini on eksytty tänään hakusanalla "ayurveda raskaus". No taisin kirjoittaa jotain intiaruokajuttuja.

    VastaaPoista