27.10.06

Puolet ohi


Aamulla ensin 100 minuuttia luetunymmärtämistä ja iltapäivällä pari tuntia kuullunymmärtämistä. Mielestäni luetunymmärtäminen oli tekemiäni harjoituskokeita vaikeampi. Tekstit eivät sinänsä olleet kauhean hankalia, mutta monivalintavaihtoehdoista olisin usein voinut valita kaksi. Vastaukset saattoivat siis olla niin lähellä toisiaan, että kumpikin olisi nähdäkseni kelvannut. Piti sitten hieman arpoa, sillä tuossa ei ollut aikaa juuttua pähkäilemään pitkäksi aikaa. Sain juuri ja juuri valmiiksi allokoidussa ajassa.

Kuullunymmärtäminen muistuttikin sitten jo enemmän akateemista pitkävetoa. Välillä en yksinkertaisesti saanut selvää. Tuli ihan ranskan yo-kuuntelu 10 vuoden takaa mieleen.

Häiritsevin ulkoinen tekijä kokeiden aikana oli maisema. Tein testiä lasiseinäisessä luokkahuoneessa Rotterdamin WTC-tornin ylimmässä kerroksessa. Edessä avautui maisema kolmeen suuntaan. Keli oli tänään kirkas, ja ikkunasta näki helposti Delftin TU-rakennukset ja nieuwekerkin tornin, sekä Haagin keskustaa rumentavat tornitalot. Toisaalla satama jatkui silmänkantamattomiin, ja proomut kulkivat pitkin jokea. Teki mieli uppoutua katsomaan maisemaa, ja siksipä en uskaltanut paljon nostaa katsetta tehtävävihosta. Aikaa kun ei taukoihin ollut ollenkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti