23.1.07

Ihkaelävä suomalainen


Räkätauti yrittää taas hyökätä kimppuun. Ei voi olla totta. Näemmä elämäämme täällä kuuluu yksi flunssa kuussa. Meillä ei tunnu olevan Hollannin pöpöille lainkaan vastustuskykyä, vieläkään. Syömme vitamiineja, nukumme (yleensä) tarpeeksi, liikumme ulkonakin joskus. Mikä tässä mättää?

Nyt vielä harmittaa, että meni hauska nakitus ohi, kun en uskalla lupautua, jos tämä tästä vaikka pahemmaksi muuttuu. Merimieskirkolta soitettiin, että tarvitsisivat haagilaiseen keskikouluun ihkaelävän suomalaisen torstaiksi. Heillä on siellä joku Euroopan eri maita kuvaava näyttely, ja eri maiden edustajia mukana. Suomalainen joutui perumaan, ja minua pyydettiin korvaajaksi. Olisi ollut kiva mennä edustamaan hollantilapsille prototyyppisuomalaista. Olisivat tästä lähin luulleet, että tyyppisuomalainen on tosi tumma ja pieni.

No, pastori menee sitten ihan itse.8 kommenttia:

 1. Mua ihmetyttää puolestaan se, että me sairastamme täällä aivan tautisen (sopiiko vertaus aiheeseen??) vähän. Jopa lapset, vaikka käyvät koulua ja vaikka monet ovat siellä usein kipeinä.

  Me emme juuri syö vitamiineja, minä kyllä nukun tarpeeksi, mies ei...ulkoilu kausittaista...ruokaa paljon viinistä puhumattakaan.  Anteeksi nauru mutta etpä tosiaankaan olisi ensimmäisenä tullut mieleen jos olisi pitänyt esitellä "proto-suomalainen";-)) Olisi siinä ollut lapsilla ihmettelemistä. Kyllähän me itse tiedämme että kaikki me suomalaiset emme tod. ole sinisilmäisiä ja valkotukkaisia ja pitkiä...mutta kyllä se käsitys syvässä istuu, luulenma.

  VastaaPoista
 2. Hmmm. Ehkä me juomme liian vähän viiniä. ;-)  Juu, istuu istuu. Portugalilaiset tuttavat halusivat melkein nähdä passit ennen kuin uskoivat meidät finskeiksi. Vaan hyvähän se on hieman pakkaa sekoittaa..

  VastaaPoista
 3. SusaRouva23/1/07 19:58

  Kertoiko se Merimieskirkon täti kuka sinua suositteli? Arvaa vaan kenelle he soittivat ensin...? Ei tullut kyllä mieleenkään tuo ulkonäköpuoli, sihteeri kun kysyi vaan että tuntisinko ketään hollannintaitoista suomalaista, joka pääsisi koululle torstai-aamupäivällä. Itse jouduin kieltäytymään kun on tuo pirpana kotona, eikä hollanin puhuminenkaan ole juuri muuta kuin "Ik kom uit Finland."

  VastaaPoista
 4. Piilomajan emäntä23/1/07 20:11

  Kyllä siihen oluenkin pitäis auttaa!  Ai jaa, Susarouva on kieltäytynyt pestistä lapsiin vedoten;-)

  Tuollainen lyhyt ja ytimekäs esittelyhän olisi mennyt aivan nappiin. Olisit sitten vielä pannut lapun rintaan että Suomessa ei pruukata lörpötellä turhia.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kertoi juu että kuka sitä mun puhelinnumeroa on taas jaellut.. :-D Olisin kyllä mielellään mennytkin, jos ei olisi taas niin räkänen olo.  "Suomalainen ei puhu eikä pussaa" -esitys nederlanderkindereneille..

  VastaaPoista
 6. Aijai, nyt tarvii varmaan mennä innterwebbiin hakee suomalaisten kuvia.. Oiskohan jossain joku akselinsa ympäri pyörivä holo/animaatio Tanja Saarelasta? Sehän sopisi maan tietotekniikkamaineeseen ja sivuiaisi samalla poliittista kenttää.Jaa no ei sitte.


  VastaaPoista

 7. Mulle tuli mieleen 2 asiaa: eloveenatyttö ja Iltalypsyn karjakko.

  VastaaPoista
 8. Piilomajan emäntä24/1/07 06:19


  ..ja mulle Silja nuorena nukkunut...

  VastaaPoista