25.1.07

PallopääUlkoministeri Ben Bot vastikään haastattelussa Brasiliassa:

"We have always been a tolerant country and we are still a very tolerant country simply because it is in the genes of the people. It is the sort of people we are. We are by nature tolerant. What happened here, let's be frank we have at the moment close to 10 percent of the population that is coming from the Arab world: Turks, Moroccans, etc. Basically they are not Dutch. They have become Dutch nationals but they have different genes, so they are less tolerant as far as some elements are concerned."

1. Turkkilaiset eivät ole arabeja.
2. Suuri osa Hollannin marokkolaisista on berbereitä, ei arabeja.
3. Geeneissä? You've got to be kidding me.


7 kommenttia:


 1. Jos sillä on menny toi pituus ja suvaitsevaisuus sekaisin? (Käväistessäni Hollannissa sain sen vaikutelman että siellä iso osa porukasta on aikas pitkää)

  VastaaPoista
 2. Pitkää onjoo. Yli kaksimetrisiä tyyppejä tulee vastaan koko ajan, ja usein myös H:n pituisia (193cm) naisia. Joskus luin, että hollantilaiset olivat vielä 1800-luvun puolivälissä Euroopan lyhimpiä, mutta kasvoivat sitten yhtäkkiä. Yhtäkkiä noinniinkuin evolutiivisessa mielessä. Parempaa safkaa ja paremmat olosuhteet, tjsp.  Oma teoriani on, että ovat niin pitkiä, jotta nenu ylettäisi merenpinnan yläpuolelle tulvatilanteessa. Lyhyet geenit ovat karsiutuneet niissä entisissä tulvissa.

  VastaaPoista
 3. SusaRouva26/1/07 09:30


  Toisaalta ihailen hollantilaisten kykyä uskoa tuohon suvaitsevaisuuteensa loppuun asti. Suomalainen on sen verran itsekriittinen ettei menisi meillä läpi. Suvaitsevaisuuskäsitys Nederlandissa menee siis niin pitkälle, että muiden kansalaisuuksien tulee olla yhtä suvaitsevaisia hollantilaisia kohtaan kuin he ovat muita kohtaan ja tämän vuoksi suvaita heidän suvaitsemattomuutensa niitä kohtaan jotka eivät ole yhtä suvaitsevaisia kuin he itse mielestään ovat.

  VastaaPoista
 4. Piilomajan emäntä26/1/07 11:17

  Minusta täällä ei ole geeneissä niinkään suvaitsevaisuus vaan röyhkeys.

  Tai ainakin se on maan tapa.

  .

  VastaaPoista
 5. SusaRouva26/1/07 13:04


  Oikeassa olet Piilomajan Emäntä. Tosi vaikea tottua etenkin verbaaliseen röyhkeyteen, tyypit kun päästelee suustaan ihan mitä vain.

  VastaaPoista
 6. Minusta taas geeneissä on lähinnä kihara tukka.  Ja suvaitsevaisuudesta.. No, Ian Buruma kirjoitti kirjassaan Murder in Amsterdam - The Death of Theo van Gogh and the Limits of Tolerance, että suvaitsevaisuus on helppoa, kunnes pitää alkaa suvaita joitakuita tosiaan ihan erilaisia tyyppejä. Sitten se punnitaan.  Siitä röyhkeydestä Buruma taas kirjoitti, että täällä on jossain kohtaa mennyt rehellisyys ja .. mikähän sana tähän nyt suomeksi kävisi, törkeys ehkä, sekaisin. Kaikki pitää sanoa, vaikka se olisi kuinka törkeää, koska jos jättäisi sanomatta, se olisi itsesensuuria tai epärehellistä tai jotain. Mikä on sinänsä kanssa omiaan kasvattamaan kiistoja, myös väestöryhmien välillä...

  VastaaPoista
 7. Ja jatkanpa vielä, että kyllä siltikin pidän tätä hyvinkin suvaitsevana maana & arvostan kyseistä ominaisuutta kovastipaljon. Mutta sitä en arvosta, että sitä väitetään geneettiseksi ominaisuudeksi, joka puuttuu muilta, ja jolla omaa paremmuutta korostetaan.

  VastaaPoista