24.1.07

ValokuvakritiikkiäTää on oikeasti hauska.

Ja vielä hauskempi oikeastaan on tämä. Kyseessä on siis Flickr-ryhmä, jossa on tarkoituksena kritisoida toisten töitä ja ilmaista mielipiteensä, josko ne pitäisi heittää pois tai jättää näkyville.

Olen viime aikoina epäilemättä oppinut ottamaan hyviä Flickr-kuvia. On HDR:ää, tarkennus yleensä kohdallaan, saturaatiota riittää, horisonttikin on suorassa, jos tarvitaan. Mielenkiintoisiksi kuviksi niistä voi tosin sanoa ehkä yhtä tai paria. Vanhan vitsin mukaan suositummuuslistoille pääsee ottamalla "HDR macro kittens" -kuvia, eli makrokuvia kissanpennuista HDR-tekniikalla. Siinäpä ne kaikki Flickr-kliseet, HDR, makroilu ja söpöt kissat.

Ei silleen, että sellaisissa kuvissa olisi mitään vikaa. Ei toki.

Minulle Flickr on ollut tosi kova juttu ja olen saanut paljon ideoita ja oppia. Eniten tekniikkaoppia, mutta pikkuisen ehkä muutakin. Se, mikä kuitenkin huolettaa, on kun huomaan ottavani kuvia Flickriin. Tai Flickriä varten. Tiedän, mikä siellä yleensä menestyy. Mutta ei sen pitäisi olla kuvaamisessa mikään pointti tai tavoite. Eikä teknisesti hyvä kuvakaan saa olla tavoite. Tai korkeintaan välitavoite.

Oma suosikkini omista tällä hetkellä esillä olevista kuvistani on tämä. Tosi rakeinen, eikä muutenkaan teknisesti mitenkään ihmeellinen. Mutta minulle se toimii.

Grainy crowd

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti