9.3.07

Lontoon kadutMatkasimme Lontooseen bussilla viikko sitten perjantaina. Dösä kulki Calais'n ja sieltä lautalla yli. Olimme illalla perillä. Ensimmäinen varsinainen Lontoon-päivämme oli siis lauantai, jolloin kuljimme Minnan ja Rikun kanssa varmaan 10 - 13 kilometriä pitkin kaupungin nähtävyyksiä. Sää oli keväinen ja aurinkoinen, ihmisiä liikkeellä hyvin paljon. Kuitenkin tuntui siltä, että olimme järkevään aikaan vuodesta liikenteessä - viimeksi olimme Lontoossa keskellä kesää, jolloin ihmisiä oli joka paikassa niin paljon, ettei oikein liikkumaan päässyt.

Kuljimme ensin Chinatownissa ja Sohossa.

Chinatown, London

Soho näytti ihan kesyltä, lienemme tottuneet Amsterdamin suttutasoon.. Chinatown oli värikäs, vaikkakin tässä mustavalkoinen. Jatkoimme jokirantaan ihmettelemään nähtävyyksiä. London Eye näytti olevan vielä paikoillaan, vaikka alkujaan sen piti kai olla vain väliaikainen maailmanpyörä vuosituhannen vaihtumisjuhlallisuuksia varten.

London Eye

Vieläkään en ole itse pyörässä käynyt, kun siellä on aina hirmuinen jono. Joskus olisi kyllä mukava päästä kyytiin. Katutaiteilijoita ja niitä maalattuja miimikoita oli paikalla tosi paljon katsojista kilpailemassa. Erään sillan alta näkyi Big Ben.

Another version of Ben

Kävellessä tuli aikamoinen nälkä, ja päätimme lähteä puistojen läpi pubiin syömään pubilounasta. Matkalla ohitimme myös Buckingham Palacen, jonka mastossa oli lippu. Pölö kuningatar ei kuitenkaan tullut parvekkeelle vilkuttamaan meille.

Buckingham Palace

Kuulemma nykyään on trendikästä, että pubeissa tarjotaan piirakkojen tai ranskisten sijasta thairuokaa. Trendin kai aloitti Churchill Arms, jonne suuntasimme syömään. Se sijaitsee Kensingtonissa, joten kävelymatkaa riitti. Kävely oli kuitenkin loistavaa, koska aurinko paistoi (yksi sadekuuro sattui kohdalle) ja saimme valoa varmaan enemmän kuin koko talvena.

Pubi oli hyvin perinteinen, hyvin täysi, hyvin mukava ja ruoka hyvin herkullista. Sekä lontoolaisittain kai jopa aika edukasta. Suosittelen.

Jatkoimme vielä iltakävelylle ja sitten aivan kuitteina yöpuulle.

Seuraavana päivänä satoi, joten menimme museoon. Siitä enemmän seuraavassa polkkauksessa.
 

2 kommenttia:

  1. Hienoja mustavalkoisia, pidin erityisesti tuosta Chinatownista!    Vitsi, olen ollut Lontoossa viimeksi varmaan joskus 90-luvun lopussa. Olisikohan aika taas....

    VastaaPoista

  2. Hih, tuttuja paikkoja. Oltiin Lontoossa pari viikkoa sitten. Eyessä ei ollut puoliltapäivin just yhtään jonoa, joten käytiin pyörähtämässä. Oikein kiva vempele vaikka puolimatkassa alkoihin sadella. Puistojen narsissit, punarinnat, pullalaulujoutsenet ja peipposet(!) sykähdytti. Ja Towerin kukkapuskissa piilottelevat korpit. Pitääpä laitella kuvia näytille. Chinatownissa oli myytävänä duriania. Tuoksun perusteella tuoretta..

    VastaaPoista