29.3.07

Valokuvatorstai 29.3.


Valokuvatorstaissa aiheena on suomen kielen kaunein sana. Minä en osaa laittaa sanoja kauneusjärjestykseen, mutta valitsin sitten yhden kauniin sanan: metsä. Murteellisesti myös mettä tai mehtä. Hollanniksi metsä on bos (jos laittaa yhden o:n liikaa eli boos, onkin vihainen). Mutta ei täällä ole kunnollisia metsiä, pieniä tekometsiä vain.

Aurinko10 kommenttia:


 1. Metsä on mukava sana, se tuo mieleen rauhallisia tunnelmia.

  VastaaPoista
 2. Metsä assosioituu kauniina, vaikka äänteellisesti se ei niin soikaan.  Graafinen kuva ja lämmittävä paiste.

  VastaaPoista

 3. Aikaisemmalta päivältä huomasin sun ihmetelleen tätä Paavoa. Huomasin juuri ulkomainoksen, jossa luulin ensin olevan Paavon, mutta tarkemmin katsoen kyseessä olikin Mr. Bean. Jotain yhteistä!

  VastaaPoista

 4. Ja tuulen humina metsässä. Tai Tuulen.

  VastaaPoista

 5. Tai korjaan sikäli, että Tuuli taipunee toisin kuin appellatiivierisnimet yleensä Tuuli, Tuulin.

  VastaaPoista
 6. Heh... Olipas sattuma. Itsekin mietin juuri nimiä ja "Tuuli" ponnahti ajatusten uumenista, siis tietenkin *ennen* kuin katsoin tätä keskustelua Heh vielä hassumpaa kun T on itse tämän blogin pitäjä. Sorry T, voit ottaa kehuna :) Toisia kandeja oli "aalto" ja "tähti"

  VastaaPoista

 7. Viimeisimmän ammatillisen kielenhuoltosession yhteydessä tuli esiin nimien taivutus ja ainakin Tampereen koulukunta on sitä mieltä että nimet taivutetaan samoin kuin sanat. On toki sitäkin koulukuntaa jonka mukaan nimet taipuvat niin kuin niiden haltijat itse haluavat ne taivuttaa, mutta tehokkuusaikakautena ketään ei enää kiinnosta soitella haastateltavien tai jutuissa vain nimeltä mainittavien perään vain kysyäkseen miten heidän nimensä taipuu.

  VastaaPoista
 8. Hmm. Minusta olisi tosi kummaa, jos joku taivuttaisi nimeni "Tuulen". Tuo Helanesin kommentissa ollut taitaa olla ensimmäinen kerta, kun näen tai kuulen jonkun tuolla tavalla taivuttavan.

  VastaaPoista

 9. Mehtä se on, niin turvallinen paikka.

  VastaaPoista

 10. Hieno, graafinen kuva.

  VastaaPoista