16.3.07

Pimiöilta


Mustavalkovedostus on yhä hubaa. Tosin käpälien tyrkkääminen seleenitooneriin ei ole. Vietinkin sitten 15 minuuttia näpit vesihanan alla.

Miksiköhän hollantilaisisten vessojen käsienpesupaikoilla on aina vain kylmävesihana?10 kommenttia:


 1. Se on varmaan jotain kalvinistista kärsimystä.

  VastaaPoista

 2. Sen takia takia koska hygienia yleensä ei ole Hollannissa kovin suuressa huudossa. Vaikkakin se lienee länsimaisen lääketieteen tähän astisista saavutuksista suurimpia, hollantilaiset eivät ole asiaa oppineet. Ehkä se linee juuri tuo kalvinismi, miksi ylipäänsä pitää yllä minkäänlaista toimivaa sairaudenpoistojärjestelmää ml. käsienpesu, kaikki kuolee joka tapauksessa ennemin tai myöhemmin ;) . Elämän tulee olla mahdollisimman yksinkertaista, jopa luonnonmukaista mitä ikinä se täällä tarkoittaakaan. Ympärysvalloissa kuumaa vettä saa hanoista.

  VastaaPoista
 3. Saksalaisessa sairaalassa kerrottiin kyltein, että vieraille tarkoitetussa vessassa ei tule lämmintä vettä säästösyistä.  Zamppa: Ellei vesi ole kiehuvaa, ei lämmöllä ole vaikutusta hygieeniaan käsiä pestessä.

  VastaaPoista
 4. Toisaalta on sillä ehkä se vaikutus, että ihmiset jättävät herkemmin pesemättä, kun hanasta tuleva vesi on jääkylmää. (Ja kyllä niitä pesemättä jättäviä aina yleisissä naistenvessoissa näkeekin...)  Juu, hygienia. Meidän lääkärin mielestä on ihan ok tunkea hyllyn alle kierinyt, pölyinen instrumentti seuraavaksi potilaan suuhun tai korvaan, ilman puhdistusta.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän minulle alakoulusta asti on toitotettu veden lämpötilan merkityksestä käsiä pestessä. Suuri elämys oli huomata että moponrassauksesta rasvaiseksi saatetut kädet tulee puhtaaksi jopa kylmällä vedellä. Joten oikeassa olet Marri, veden lämpötilalla ei ole merkitystä hygieniaan, varsinkaan jos ei halua käsiään polttaa.  Yhtäkaikki, tämäkään fakta ei jurikaan vaikuta hollantilaisten käsienpesuintoon, kun ei pestä käsiä niin ei pestä käsiä. Tai esim. ei riisuta kenkiä sisään tulessa kun on ensin kahlattu puolituntia koiranjätöksissä.

  VastaaPoista
 6. Mun hollannikas sanoo, että aito asenne on se, ettei lääkärin vastaanotolle kannata mennä (tai lääkäriä kutsua kotiin), ellei ole suunnilleen pää irtoamassa.  Hygieniaansa ne pitää maailman parhaana. Tai siis mun mies pitää. Olihan ne kuuluisia siitä, että pesivät talojen ulkoseinätkin.

  VastaaPoista
 7. Ninna_a: meidän huisartsilla on myös sama asenne, siksipä kärsin viime vuonna kuukausikaupalla liimakorvasta. Eihän korvatulehdusta nyt sentään kannata edes vilkaista, saati sitten hoitaa...  Hygieniakäsite on sitten kai vain erilainen. Ulkoseinät pitää pestä, mutta sisällä saapastellaan kengät jalassa kokolattiamatolla. Desinfiointeja ei harrasteta edes lekurilla ja tarjoilija saattaa aivastaa kantamaansa pizzaan (tapahtui mulle muutama viikko sitten lähipizzapalapaikassa..) Mutta ehkä se vain karaisee. ;-)  Huoks, nyt lähti taas valitusvaihe päälle. Pitääpä ajatella jotain positiivista ja hollantilaista. Öö.. laitumilla on uusia karitsoja!

  VastaaPoista
 8. Joo, noita eroja varmasti riittää...  Ukko-kulta on kyllä sen verran suomettumaan päässyt (oli IHAN pakko käyttää termiä!), että täällä kyllä on ravannut ihan pientenkin vaivojen takia kaikki mahdolliset lääkärit lävitse.  Ai niin tuosta lääkärihommasta se joskus sanoi, että usein hänen Hollannissa olonsa aikana olikin sitten tosi cool mennä ULKOMAILLE lääkäriin, no ainakin jenkkeihin, mutta kai vähempikin riittää (no ehkei Belgia kuitenkaan?).

  VastaaPoista

 9. Mä olen kuullut, että jotkut menevät synnyttämään ulkomaille..

  VastaaPoista
 10. Täälläkin olen aina kummajainen ottaessani kengät pois sisällä. Kotona kerrostalokommuunissa käytän sandaaleita, että jalkaparat ei hautoisi koko päivää kengässä. Jalkasienen saa helpomminkin.  Kaikkien kamaluuksien jälkeen olen joka ikinen kerta ollut onnellinen Boliviaan päästyäni täältä hankitusta karaisusta: suomalaiset potevat ensimmäisen ripulin kaksi viikkoa maahan saavuttuaan, minä vasta e-kolien kourissa. Antakaa vaan aivastella pizzoihin ;)

  VastaaPoista