18.3.07

Niin.Mä en nyt oikeastaan keksi näistä vaaleista paljon mitään hyvää sanottavaa.

Paitsi että Paavo Arhinmäki, Zahra Abdulla ja Pekka Haavisto näyttävät menevän läpi. Mutta muuten hiljaiseksi vetää.

(Olen kaikkein tyytyväisin tuosta Zahrasta. Ensimmäinen maahanmuuttajataustainen edustaja, vieläpä somalitaustainen, ja nainen. Loistavaa!)

Edit: Ei se Zahra sittenkään päässyt edes läpi. Voi suti. Sanonko minkä.


17 kommenttia:


 1. Vakavaksi tuo täälläkin vetää... Zahrasta olen itsekin tyytyväinen, samoin Vihreiden yhden paikan lisäyksestä Varsinais-Suomessa. Muu pistääkin sitten miettimään: Kokouksen huima repäisy (pitkälti tietysti Niinistön piikkiin menee, tuskin tulos olisi pelkästään Kataisen voimalla ollut lähellekään tätä luokkaa), Perussuomalaisten kannatuksen kasvu ja tietenkin vasemmiston huono menestys. Tällaista tää on, viimeksikin pitkän taloudellisen nousukauden jälkeen Kokoomus lisäsi kannatustaan ja Demarit siirtyi oppositioon, joten olisko tässä sitten joku samanhenkinen jatkumo näkyvissä, tiedä häntä.

  VastaaPoista

 2. Paitsi että just katoin Ylen sivuja uudelleen, eikä Zahra mennyt sittenkään läpi. Vähissä on siis ilon aiheet.

  VastaaPoista

 3. Voi per, ihan tosi??? Auuuh.

  VastaaPoista
 4. Oikeasti!? Siis te aivan tosissanne laskette Zahran meriiteiksi a) ulkomaalaisuuden b) sukupuolen?  Nyt ei ole hommat hyvissä kantimissa.

  VastaaPoista

 5. Koeta C kestää.

  VastaaPoista

 6. Suurin biletyksen aihe tuossa muuten olisi ollut se, että suomalaiset olisivat olleet valmiita äänestämään jonkun eduskuntaan, vaikka tämä on maahanmuuttajataustainen nainen (Zahra Abdullahan on toki nykyään suomalainen). Ehkä joskus. Äänimäärä oli kuitenkin oikein lupaava. Kyseinen henkilö on tehnyt vaikutuksen pätevänä kaupunginvaltuutettuna.

  VastaaPoista

 7. Oli se harmi ettei Zahra päässyt läpi, mutta se on vaan ajan kysymys koska saamme maahanmuuttajataustaisia edustajia. Ensi vaaleissa voi olla jo kolme muslimiedustajaa. Sitten kymmenen. Kahdessakymmenessä vuodessa (edellytetään että trendi ja Vihreiden maahanmuuttaja-politiikka pysyy samana) muslimiedustajia voi olla 101, jolloin maamme siirtyy lopullisesti muslimivaltioksi. Se on miesten uskonto, ja naiset voivat hunnutettuina miettiä, onko miehen euro naisen 80 senttiä. Mielenkiintoista myös tietää, mitkä homoseksuaalien oikeudet tulevat olemaan.

  VastaaPoista

 8. Kiitos, Zim, alkuviikkoa piristäneistä nauruista! :-D

  VastaaPoista

 9. harmitus tosiaan noiden ulkopuolelle jääneiden puolesta.... mutta...ajatelkaas ketä sinne pääsi :mm. Juha Mieto ! Varmaankin jos joskus on osannut hiihtää kovaa, osaa nyt päättää kansan asioista!!!

  VastaaPoista

 10. Asellin Marko taas selättää ongelmat leikiten!

  VastaaPoista
 11. Joo, ensi vaaleissa on varmaan mukana joku islamiin jo kotimaassaan syvästi leipääntynyt iranilainen, joka yrittää eduskuntaan Perussuomalaisten listoilta.  "Islam uhkaa - Ahmed puolustaa! Äänestä Ahmed Arkadianmäelle!"  Paitsi että silloin kun te nuoret vielä olitte kehdossa, Perussuomalaisten edeltäjäpuolue SMP otti ehdokkaakseen marokkolaisen makeiskauppiaan Kamal Lahloun, jolla muistaakseni oli juuri tämänsuuntainen ohjelma.

  VastaaPoista

 12. Täällä Hollannissa oli jo Ayaan Hirsi Ali tuossa roolissa.

  VastaaPoista

 13. Eikös se lentänyt pihalle sitten oman puolueensa säätämää maahanmuuton rajoituslakia rikkoneena? Näin muistan siinä jupakassa lopulta käyneen.

  VastaaPoista

 14. Juu! Valehteli saadakseen pakolaisstatuksen, ja sitten loi poliittisen uran mekkaloimalla muista, jotka tekivät saman tempun. Jäi sitten kiinni valehtelustaan ja joutui saman puolueen tiukkisministerin hampaisiin. Ei hältä lopulta sitten lähtenyt edes kansalaisuutta, vain uskottavuus. Piti parhaimpana muuttaa Ameriikkaan työskentelemään republikaanien think tankissa.

  VastaaPoista
 15. Laitoinkin jo H:lle tuoreita kommentteja sunnuntai-illalla mutta eksyin Tuulin blogille vasta tänään.  Todellakin: teki mieli lähtee nukkumaan jo klo 21. Masentava tulos. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan miten kokoomus rakentaa Helsinkiin Innovaatio-yliopiston ja opetusministeriö alkaa valmistella Yliopisto Oyj:n toteutusta laajamittaisena hankkeena ympäri Suomenniemeä. Onneksi vaalikausi on 4 vuotta ja siihen mennessä moni ehtii sörssiä asiansa.  Mutta Vihreiden vanha tuttu Jyrki J.J. Kasvi pääsi taas läpi. Odotettavissa taas joulukortti eduskunnasta, jossa lukee mm. espanjaksi "hyvää pääsiäistä" :D

  VastaaPoista
 16. Minua huolettaa kanssa nyt yliopistopolitiikka. Varsinkin, kun HY:n kansleriltakin kuuluu tällaista:

  http://www.helsinki.fi/lehdisto/raivio.shtml  Eikös siltä Jyrkiltä pitäis tulla klingoninkielinen kortti.. :-P

  VastaaPoista
 17. Joo... Raivion "kuin tilauksesta" tullut kommentti kuvaa hyvin sitä mitä kulissien takana tällä hetkellä yritetään ajaa eteenpäin. Tarkoittaa käytännössä yhdistämisiä, lakkautuksia ja tehostamisvaatimuksia sekä ulkopuolisen rahoituksen lisäämistä 30 prosenttiin. Ja samalla tuo pitää sisällään ajatuksen, että pääkaupunkiseudulla keskitytään tekemään innovaatiotiedettä ja muualla Suomessa sitten puuhastellaan mitä puuhastellaan.  Ihan kuin Suomi pystyisi luomaan jonkun "kansainvälisesti kilpailukykyisen" konseptin tänne. Hah. Ja mitä innovaatioihin tulee niin sitähän yritykset varmasti odottavat Kiina ja Intia mielessä  Joo tosiaan: klingoninkieliset kortit antavat odottaa itseään. Täytyykin laittaa Alik Kasvi J.J:lle onnittelut nyt kun hänellä ehkä jo alkaa olemaan aikaa vastata

  VastaaPoista