20.4.07

Qme


Yö meni kuumeessa. Olen myös kuulemma ollut yöllä hetkellisesti vakuuttunut, että makuuhuoneen nurkassa on joku, mutta se liittyi varmaan kuumeen lisäksi unen ja valveen rajankäyntiin. Mittasin aamuyöllä 40,1 astetta. Korkeat kuumeet ovat minulle jokseenkin tyypillisiä kipeänä ollessa, mutta nyt tuntuu jo vähän liioittelulta tämä.

Kuumehallujakin on kyllä ollut joskus. Joskus ehkä teininä tai lapsena muistan, että yhdessä kuumetaudissa kaikki maailman asiat alkoivat tuntua kulmikkailta ja möhkälemäisiltä ja kamalilta. Muistan myös, että joskus tuntui, kuin itse olisin ollut jotenkin kauhean suuri verrattuna ympäristöön. Ja joskus taas kaikki tuntui olevan nopeutettua tai hidastettua. Muistan välähdyksiä näistä kuumeista, lähinnä sen, että olin hätääntynyt, ja että huoneeni lattialla oli patja, koska äiti nukkui/valvoi varmuuden vuoksi huoneessani.

Ibuprofeeni tuntuu auttavan ja vievän kuumeen alemmas. Taitaa tulla hiljainen viikonloppu.



7 kommenttia:

  1. Hoi ja toipumisia sinnekin! Täälläkin ollut sairastelua. Sain viime viikonloppuna akuutin keuhkoputkentulehduksen kaikilla mausteilla ja olin pari päivää kanttu vei. Kuumetta yli 39 mikä tarkoittaa minulla lähes samaa kuin "töpseli seinästä". Anu sai ajaa minut lekurille keskustaan. Antibiootit ja efedriinivalmisteet saivat miehen taas tänään jalkeille. Yäh... että se siitä viikosta

    VastaaPoista

  2. Voi, onpa kurjaa. Noin kova kuume vetää kyllä ihan ventiksi. Toivottavasti paranet pian!

    VastaaPoista
  3. Pitäisikö kuitenkin hakeutua lääkärille?

    Olen vähän huolissani - enkä voi edes tulla huoneesi lattialle patjalle valvomaan/nukkumaan.

    VastaaPoista
  4. Me äidit huolehdimme - ja ihan oikein se onkin. Hollantilainen lääkäri vaan tuppaa sanomaan (ellei potilaalla ole kolmatta päivää oma pää kainalossa) että "oletteko kokeillut höyryhengitystä/luonnonjugurttia/

    cocacolaa/minttuteetä/huu haata tms"...kunhan potilas ei ole täkäläisittäin edes kipeä ellei ole virunut kuoleman rajalla muutamaa päivää...

    Karrikoitua mutta kamalaa (ja liian usein totta).

    Toivottavasti paranet keinolla millä hyvänsä pian.

    VastaaPoista
  5. Kiitos paranemistoivotuksista!



    Äiti, menen lekurille maanantaina jos kuume ei sitä ennen helpota - kurjaa vain, että meidän lekuri on just tuollainen perushollantilainen, jolta on hyvin vaikea saada edes aikaa, jos ei ole kuolon kielissä.. Soittelen tässä viikonloppuna teillepäin niin voit huolehtia puhelimitse. :)



    Petri: paranemisia sinnekin!



    Täällä on kyllä hyvä hoiva; H kantaa limua ja kahvia ja jugurttibanaanisekoitusjuomaa sänkyyn ja komentaa mittailemaan kuumetta yhtenään.

    VastaaPoista

  6. Voimistumista ja kuumeen laskua toivottelen! Hui kamala btw, 40+ .... mulla ei oo ikinä ollut. Luulis tosiaankin jo näkevän halluja.

    VastaaPoista

  7. Toivottavasti kuume on jo laskenut ja olo paljon parempi!

    VastaaPoista