27.5.07

Chinese barbecue


Olimme Wangeilla grillaamassa. Meitä oli Xuhui, Vera, Jiang, Rutger, Wouter, Omar, Kevin, Fabian ja me. Grilliruoan lisäksi söimme leipomiani ruispaloja (joita kehuttiin kovasti) ja kummaa kiinalaista jälkiruokaa, jossa oli kuulemma liljaa ja lootusta. Jälkiruoka kuulemma parantaa ihoa, mikä onkin tarpeen, ja lisäksi tarvitsisin nyt jotain, joka parantaa vatsaa - grillikylki on sen verran harvinainen tuttavuus, että luulen lihansyöntiin tottumattoman mahani protestoivan pari päivää.

H sitten joutui palauttamaan ne silmälasinsa takaisin. Sylinterit ja vahvuudet taisivat olla molemmissa laseissa päin prinkkalaa. Ainakin optikko sai toisella yrittämällä ihan erilaisia lukuja.

(Yli)kehitin purkillisen Ilfordin HP5+ -filkkaa, ja nyt skanneri ei saa siitä mitään järkevää irti. Pitää koettaa vedostella, kunhan pääsykoe on ohi ja ehdin vedostella muutakin kuin portfoliokamaa. Sillä rullalla on muutama otos uudesta upeasta Delftin kaupunginkirjastosta, joka avattiin tällä viikolla. Sepä vasta onkin hieno kirjasto, siis paikallisella mittapuulla. (Suomen kirjastoihin verrattuna siinä ei taida olla mitään kovin erikoista). On paljon tilaa, kirjakahvila, nuorisolle levyosaston vieressä esiintymistila, kuuntelutuoleja, koneita yleisökäyttöön, siirrettäviä hyllyjä, lainaus- ja palautusautomaatit.. On se vaan hieno. Edellisen kirjastotalon nurkasta kasvoikin jo puu läpi.

Stressi alkaa painaa päälle. Pääsykokeet, kursseja, hankalia päätöksiä. Parin viikon päästä pitäisi päättää viimeistään, josko lentelen melkein pallon toiselle puolelle pariksi viikoksi vai lähden Suomeen juhannukseksi. Ekassa vaihtoehdossa ongelmana on se lenteleminen (pitäisikin kirjoittaa joskus blogipostaus aiheesta järjetön fobia). Tokassa vaihtoehdossa on se ongelma, etten pääse kaukomatkalle.10 kommenttia:

 1. millä optikolla kävitte? anoppini yritti kaksi kuukautta tottua laseihinsa ja sitten kävi ilmi että lasit oli tehty kaihileikkausta edeltäneillä arvoilla. kyseessä oli se ketju joka osti instrun optikkotoiminnot.

  VastaaPoista
 2. Riitta: Specsaversilla käytiin.

  Zep: Hyvä pointti. Vielä kun saisi lääkärin vakuuttuneeksi..

  VastaaPoista
 3. SusaRouva27/5/07 21:18

  Tuossa jälkimmäisessä lomavaihtoehdossa on tietysti sitten myös se hieno etu, että pääsisit nelihenkisen lapsiperheen kanssa rentouttavalle automatkalle ;-)

  Täytyy komentaa S myös tarkistuttamaan paikalliset rillinsä. Tai ainakin korjauttamaan parin viikon jälkeen hajonnut sanka!

  VastaaPoista

 4. Se automatka lasten kanssa takapenkillä olisi varmasti minulle huomattavasti vähemmän stressaava vaihtoehto..

  VastaaPoista
 5. Riitta: Mulla kävi ilmi, että toisessa linssissäni olikin suuri -2.0 hajataittokorjaus. Specsaversin optikko oli mitannut sen koneella, muttei tiennyt että laseroinnin takia tuo ei ole kovin luotettava tapa mitata taittovirheitä. Tietenkin hän 'tarkisti' asian näkötestillä, mutta arvioi että kyllä se tarpeeksi hyvä on, että siihen tottuu parin päivän päästä etc. Virheen huomasi jo heti kun pisti rillit päähän. Mikään ei ollut terävää, ei lähellä, eikä kaukana. Sylinterin akseli oli myös pielessä. Jos linssiä pyöritti niin näkeminen parani jonkin verran. Uudeksi linssiksi paremmalle silmälle arvottiin sitten -1 ja pieni 0.5 sylinteri.

  VastaaPoista

 6. Mitä, eiks sulla enää oo niitä multa 10 v sitten saatuja??! :-D

  VastaaPoista

 7. Ne meni jo siinä silloisessa lentomatkassa.. :-D

  VastaaPoista

 8. JEE sä uskalsit käyttää ne! Mä luulin, että et meinaa käyttää kun olit vielä livetilanteessa vähän niinku vastaan. No hyvä ettei menneet hukkaan. Helpottiko ne?

  VastaaPoista

 9. Mä en muista oikein enää.. Kai ne jotain auttoi, muuten en olisi ollut koneessa.. :-p

  VastaaPoista