22.5.07

Een beetje drukTällä viikolla pitää istua pimiössä ja lukea aatehistoriaa. Ihan hyvä homma, viikonloppuna tuli taas saatua sosiaalisuuskiintiö täyteen hetkeksi, ja nyt voi hyvillä mielin nyhjätä yksin/kaksin.

Lauantaina oli H:n pomon prof. G:n juhlat. Prof. G täytti viime vuonna 50, muttei järjestänyt kemuja, vaan kärsi keski-iän kriisistä. Nyt oli sitten kemujen paikka, kutsuttuna labran väki perheineen. Matkustimme Tilburgiin aamusta ottamaan osaa "kulttuuriohjelmaan", joka osoittautui paintballiksi ja karting-ajoksi. Tilburgissa on entinen teollisuushalli, joka on muutettu huvikeskukseksi. Jätin paintballin väliin ja osallistuin vaihtoehtoiseen ohjelmaan nimeltä "Mission Possible", jossa piti väistellä lasersäteitä ja varastaa kultaharkko. Paintballia katselin ikkunan takaa: labran äijät näyttivät pieniltä pojilta sotaleikin parissa.

Karting oli hauskaa. Auto kulki hämmästyttävän lujaa - vaikkakin minun autoni ei ehkä niinkään; jossain kohtaa huomasin, että samat ihmiset ohittavat minut kolmatta kertaa. En ollut huomannut säätää penkkiä tarpeeksi eteen, ja siksi minulla oli hieman ylettymisvaikeuksia. Yletyin joko kaasuun tai jarruun, mutta en kunnolla molempiin. Kaasuttelin siis erittäin katkonaisesti ja varmaan ihan onnettomalla vauhdilla, mutta aika nopealta sekin tuntui. Kädet ja niskat tulivat kipeiksi, kun vedin yhden mutkan suoraksi ja törmäsin vähän turhan suurella nopeudella suoraan valliin.

Kulttuuriohjelmapaikan metelistä siirryimme prof. G:n japanilaistyylisen puutarhan rauhaan. Talo oli hieno ja iso, ja proffan perhe kiva. Perheen lapset näyttivät japanilaisilta, mutta käyttäytyivät hollantilaisesti. Noin 12-vuotias Johan tarjoili olutta hanasta (näin ei toimittaisi Suomessa!) ja jatko-opiskelijat oli nakitettu kaffitarjoiluun. Illan mittaan vielä grillattiin ja syötiin kakkua. Puhuin ääneni käheäksi ja pääni hämmennykseen; tuli juteltua noin 10 eri kansallisuuden edustajan kanssa noin kahdella-kolmella eri kielellä. Loppuillan juttelin "henkeviä" taiwanilaisen tuttavan kanssa, kun paikalle vielä myöhään jääneet jatko-opiskelijat ja H seisoivat grillin ympärillä lämmittelemässä ja keksimässä härskejä anagrammeja toistensa nimistä.

Ihan hyvät kemut. Mutta oli sitä kyllä puhki illalla. Sunnuntai meni vain löhöillessä. Ja nyt on sitten kiirus saada asioita aikaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti