1.5.07

Kuningattarenpäivä


Riina saapui toissailtana eli kuningattarenpäivän aattona. Ihmettelimme kaupungilla bilevalmisteluja ja kävimme syömässä & terassilla. Eilen varsinainen kuningattarenpäivä oli aurinkoinen ja lämmin. Delftissä lapset myivät vanhoja lelujaan, torvisoittokunnat tööttäsivät, bändit soittivat pienillä lavoilla ja väki tungeksi kanavienrannoilla. Oli ruuhkaista mutta viihtyisää. Hengasimme ympäri kaupunkia muutaman tunnin ja lähdimme sitten Amsterdamiin.

Amsterdamissa olikin sitten hyvin täyttä. Välillä ei tahtonut mahtua kulkemaan, kun väkijoukkoa oli suunnattomasti. Roskaa lainehti kaduilla, kun bilettävä väki pudotteli käsistään tölkkejä ja juomamukeja. Dam-aukiolla oli tivoli. Yritimme suunnata Museumpleinille, mutta se ei onnistunut, koska koko suunta oli aivan tupaten täynnä. Harhailimme sitten ympäriinsä ja tanssahtelimme läpi teknonjytkeen, camp-henkisten homojen katubileet ja Vrankrijkin punkkarien kemutuksen. Ällö setä nosteli minulle kulmakarvojaan. Yritin bounsata sedän Riinalle, mutta ei se huolinut. Kanavissa kulki veneitä täynnä tanssivia ihmisiä. Ihmettelimme, etteivät kellahtaneet kanaviin. Spuilla kiljahtelevat naiset ryntäsivät poliisin luokse ja poliisi ryhtyi tanssaamaan.

Palasimme Delftiin väentungoksesta pöllämistyneinä. Täällä oli jo rauhallisempaa. Menimme Beestenmarktille terassille katselemaan jatkokemutusta. Nälkä alkoi kiusata, ja suuntasimme vielä paikalliseen etnopizzeriaan. Siellä nainen tanssi pöydällä ja heitteli vaatekappaleita. Muut asiakkaat ja henkilökunta taputtivat tahtia. Meidän kadullamme opiskelijat olivat virittäneet naruilla sohvan keinuksi kanavan ylle, mutta se oli ehkä sitten yöllä jo tipahtanut.

Olipahan juhlat. Hollantilaiset osaavat juhlimisen. Poltimme kaikki itsemme auringossa ja olemme nyt vappupäivän kunniaksi punaisia.

Tänään olimme turisteina ensin kaupungilla, sitten Scheveningenissä ja lopulta Haagin keskustassa. Delftin Nieuwekerkin kellot soittivat Kansainvälistä, hämmentävä spektaakkeli. Scheveningenissä oli paljon väkeä ja muutama meduusa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti