23.7.07

Argentieren jäätikkö & Breventin järviSateisista illoista huolimatta olemme päässeet täälläkin käveleskelemään. Eilen kävimme tökkimässä Argentieren jäätikönreunaa kepillä ja tänään ihmettelimme vuoristoeläimiä Breventin järven tienoolla. Tässä nyt ensin Argentieren jäätikköä:

Argentiere glacier

Huomatkaa pikkiriikkiset ihmishahmot jäätikön päällä.

Eilinen kävely sujui vielä oikein hyvin, mutta tänään heräsin tukkoisena ja kurkkukipuisena, eikä kävelystä tahtonut tulla mitään. Oli ihan veto pois. Lämpöäkin ehkä hieman. En sitten tiedä, onko liikarasitus vai viirus iskenyt. Uni on ollut vähän kortilla, varsinkin kun meidän yläpuolellamme olevassa hotellihuoneessa mekkaloi joku suomalaisporukka.

Seuraava pari päivää oli tarkoitus tehdä hankalampia juttuja, mutta taitavat jäädä H:n heiniksi (ja hänenkin kohdallaan käytän veto-oikeutta ja kiellän tekemästä mitään kauhean vaarallista tai menemästä kauhean ylös; tänään pitäisi tulla ylhäällä lunta kunnolla ja lumivyöryvaara kasvaa). Saattaa siis olla, että minulla on kevyttä turismia ohjelmassa loppuaika.

En siis tänään tuntenut olevani kuin ketterä vuorikauris

Ibex

vaan raahasin itseäni puoliväkisin hankalaa ja kivistä polkua ylös Brevent-järveltä telekabiiniasemalle. Huonon ilman pilvet lähestyivät, kova tuuli puhalsi ja oli kylmä. Mutta olihan sielläkin nähtävää, neljä ibexiä ja pari murmelia.

Tuohon edelliseenkin postaukseen lisään yhden kuvan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti