15.7.07

GrrrrindelwaldTäällä on helle. Ensimmäinen polku kävelty. Ei ollut kuin ehkä 10 kilsaa, ei isoja korkeusmuutoksia, korkeus koko ajan jotain 2200 m. Mutta ei sitä olisi enempään pystynytkään; yöjunapaikkamme eivät olleetkaan couchetteja vaan jotain omituisia tuoleja, joissa ei ainakaan nukkumaan kyennyt. Eli univelkaa on, mutta sitä nyt tuppaa usein olemaan, korjautuu ajan kanssa, viimeistään ehkä mökillä sitten.

Tähän mennessä tapahtunut muuta: poltin niskan ja vasemman käden auringossa, kehitin pikkuvarpaaseen yhden pienen rakon ja havaitsin jälleen, että jostain syystä digijärkkärilläni otetut vuorikuvat ovat vähän hemmetin valjuja. Voihan se tietysti olla, että EnVainOsaa, mutta miksi osaisin filmillä ja digillä en? Digi ylivalottaa järestään, ja lisäksi värit näyttävät tylsiltä ja haaleilta. Saattaa siis olla, että kuvia tulee vähän hissukseen. Koetan saada jotain esiin, kunhan jaksan. Nyt pizzalle.


4 kommenttia:

 1. Jos se ylivalottaa koko ajan, laita kiinteä 0.7 tai 1 aukon alivalotus eli valotuksenkorjaus päälle. Picasalla (josta tykkään kovasti) tai jollain hienommalla voi fiksata niitä kyllä takaisin.  Haljuus voi olla valkotasapainoasia. Itse en enää käytä automaattia vaan säädän valkotasapainon kelin mukaan. Tai käsisäädöllä (Canon PS3IS:ssä on näytä valkoinen paperi ja paina nappia -toiminto).

  VastaaPoista

 2. On mulla melkein aina -1 ja toki valkotasapainon valitsen manuaalisesti ja korjaan vielä myöhemmin (käytän vain raw-kuvia). Mutta ei auta tarpeeksi. :-/

  VastaaPoista

 3. No sitten vika on todellisuudessa. Digitaalitekniikkahan ei tee virheitä.. :-)

  VastaaPoista

 4. Hmm. Haluan sinisemmän todellisuuden. :-) Ruuvailin välillä uv-suodinta irti, kattellaan jos auttaisi..

  VastaaPoista