6.10.07

Oi Suomi


Olen lukenut Hesarista viime päivinä

että Kemissä laitetaan vanhukset nukkumaan jo kello 15, koska terveystoimesta on niin paljon väkeä lomautettuna

että helsinkiläinen hammashoitola kehotti naista paikkaamaan lohjenneen hampaan itse, koska vastaanotolle pääsee vasta kolmen kuukauden päästä

että kuntaliiton toimitusjohtaja vaatii lukioita maksullisiksi

että mielenterveyspotilaat joutuvat jonottamaan varsinaista hoitoa toista vuotta.

Minkähänlaiseen maahan sitä ennemmin tai myöhemmin palaa?

Eipä silti, täällä ehdotettiin vastikään, että sairaaloista tehtäisiin voittoa tuottavia yrityksiä.7 kommenttia:


 1. Voi ei. Kiitos, Tuuli. Jälleen tarkkasilmäistä analyysiä nykymaailmasta. Sitä kaivataan lisää, tervetuloa ulkomaankirjeenvaihtajaksi.

  VastaaPoista
 2. Eihän sitä nyt Suomessa rahaa laiteta kansalaisten palvelujen kehittämiseen... Sen sijaan rahat käytetään tärkeämpiin juttuihin, kuten ulkomaan velan takaisinmaksuun. "Täytyy varautua pahoihin aikoihin", totesi Katainen. Että siinä järjestyksessä.  Täällä oli muuten hyvä juttu tuossa pari kolme viikkoa sitten, kun kuulemma eduskunta oli hyväksynyt lain jossa tiettyjen lääkkeiden patenttisuojaa jatkettiin viidellä (?) vuodella. Tämän seurauksena oli nyt laskettu että kansalaiset maksoivat oliko se vuoden aikana 200 miljoonaa ylimääräistä isoille kansainvälisille lääkeyhtiöille kun halpoja kopiolääkkeitä ei voinut määrätä. Ministeri kiemurteli toimittajan edessä ja totesi, että "kyllä se oli silloin ihan järkevä päätös". Niinpä.  Että hyvin on pullat uunissa kun prioriteettilistalla ovat kansainväliset rahoittajat ja suuryhtiöt. Jippii

  VastaaPoista

 3. Mielenkiintoisia tapauksia kieltämättä. Tuleekohan sitä palattua sinne enää koskaan, ikinä, ollenkaan? Ei tosin taida täällä asiat paljoa paremmin olla..Pulma.

  VastaaPoista
 4. Olettepa pudonneet kärryiltä melko totaalisesti. Setäpä vähän valaisee näiden päätösten pohjia.  Mielenterveyspotilaat: Todennäköisyys heidän kuntoutumisestaan katsotaan niin pieneksi, että ei mokomiin kannata voimavaroja uhrata. Sitä paitsi mielen sairaudet ovat työtä vieroksuvien teeskentelyä.  Lukioiden maksullisuus: Hyvä idea, korkeakoulupaikoista ei tarvitse enää tapella ja työmarkkinoille saadaan kipeästi kaivattua reserviä töille, joita kukaan ei halua tehdä. Myös nenille hyppivä rahvas saadaan taas tiedostamaan paikkansa varakkaan eliitin alamaisina.  Hampaan paikkuu: Te kolmikymppisten sukupolvi olette niin uusavuttomia, että yhdestä hampaasta nousee kauhia parku. Odotankin jännittyneenä koska umpisuoli tms. repsahtaa, olen jo ostanut itselleni DIY-kitin.  Vanhukset: Nykyaikana kaikkien, myös vanhusten, on joustettava globalisaation asettamien vaatimuksien mukaan. Japanissahan kello on tuolloin jo 22.00, joka on senioreille ihan hyvä aika alkaa valmistautua yöpuulle.  Kuulostaa varsin älyvapaalta, vai mitä? Mutta näin kai sitä on alettava ajatella jos meinaa tässä yhteiskunnassa pärjätä.

  VastaaPoista

 5. Tuo kuullostaa meksikolaiselta, ei suomalaiselta touhulta.

  VastaaPoista

 6. Joo, tervetuloa vaan tänne lottovoittajien maahan!

  VastaaPoista

 7. Hesarihan on Suomen pravda. Luulen, että niistä kaikkein mielenkiintoisimmista jutuista ei edes juttuja tehdä...

  VastaaPoista