1.10.07

Syys


Täällä on niin perussyksyistä että. Valitettavasti perussyksy Hollannissa ei ole kirpeän kuulaita aamuja ja ruskan loistoa, vaan vihmovaa sadetta ja joka nurkkaan tunkeutuvaa kosteutta. Lokakuun kunniaksi lämmitys on nyt päällä (kävi se kerran päällä syyskuussakin, vaikka koetimme kovasti sinnitellä mahdollisimman pitkälle - kaasu on kallista) ja kohta pitänee virittää huopa tuohon ikkunaan, jossa on vain yksinkertainen lasi.

Mietin lattiaremppaa. Voisi repiä yläkerran kamalat kokolattiamatot pois ja laittaa ikealattiaa tilalle.

Kävin lauantaina valokuvaamassa brittiystäväni taideteoksia, ja nyt pitäisi käsitellä parisataa kuvaa ja polttaa rompulle. Tuli istuttua iltaa aamuun asti, ja sunnuntaina olikin hieman heikko olo.

Koulussa noin jokaisella on flunssa. Opettajillakin, minkä takia suurin osa tämän päivän tunneista oli peruttu. Ei haitannut minua, pääsin kotiin tekemään rästissä olleita kuvankäsittelyhommia. Haagin keskustasarjaan pitäisi käydä ottamassa muutama lisäkuva, mutta ei tässä sateessa.

Uutisissa oli taas juttua niistä ulkkareiden sopeuttamis- ja kielikursseista. Tilanne on kumma: koulut ovat valmiina, materiaalit ovat valmiina, opettajat ovat valmiina, mutta oppilaat ovat yhä keskellä byrokraattista paperisotaa. Paperisodasta selviytymistä kun haittaa se, että ummikkoulkkareillekin tarkoitetuille kursseille pitää hakea lomakkeilla, jotka ovat vain hollanniksi.. Näin täällä.

Oma uusi hollanninkurssini alkoi keskiviikkona. Se on koulun järjestämä, ja painottuu puhumiseen. Meidät testattiin ja jaettiin kolmeen ryhmään; aloittelijat, keskivaiheilijat ja ne, jotka puhuvat jo hollantia, mutta tarvitsevat lisäharjoitusta sujuvuuden parantamiseksi. Minä olen tuossa kolmannessa. Käytännössä kai juttelemme keskenämme ja opettaja valmentaja, kuten hän haluaa meidän itseään kutsuvan, käy vieressä korjaamassa.

Kolme viikkoa syysloman alkuun.4 kommenttia:


 1. Alissa imee elinvoimaa gramma kerrallaan täällä päin. ONNEKSI kenelläkään ei ole syysflunssaa, koska se olisi pikku neidille hyvin paha-paha :(

  VastaaPoista

 2. Eikös tuollaisilla ihan pikkuisilla ole joku synnynnäinen vastustuskyky hetken aikaa, vai olenko vain kuullut höpöjuttuja...? Jokos pieni on kotiutunut?

  VastaaPoista

 3. Ei ole vielä... Ai tuostapa en ole kuullut mitään. Paljon mahdollista että jonkinlainen on, mutta kyllä ne sairaalassa varoittelivat että olisi huono juttu. Eipä silti: hyvissä voimissa tuntuu olevan kun Anu juuri kertoi, että koko osasto raikasi kun tyty vaati itselleen ruokaa aamulla

  VastaaPoista

 4. Loistavaa, että on hyvissä voimissa! Parempi vain pitää tosiaan ne pöpöt mahd. kaukana.

  VastaaPoista