18.10.07

PiirusteluaMeillä on fotoaineiden ja teoreettisten aineiden lisäksi beeldontwikkelingiä, eli kuvaamataitoa. Kuvisope on innostanut meitä piirustelemaan luonnoslehtiöihin, ja olenkin yhtäkkiä innostunut lehtiön suttaamisesta. Huomenna pitää viedä töherrykset näytille.

Minulla on karmeita vaikeuksia perspektiivin ja mittasuhteiden kanssa. Onni Ojan vanha kunnon kirja on apuna. Silti ei onnaa rakennuksen piirtäminen, pitäisi treenata lisää..

Edit: mistähän nuo omituiset harmaat läiskät tulevat? Skanneriko kiusaa?


5 kommenttia:


 1. Kuule justiin tänään mietin että haluan oppia piirtämään lyijykynällä. Pidän harmaan eri sävyistä ja lyijärin jälki miellyttää muutenkin. Mutta olen täysi nolla vielä.

  VastaaPoista

 2. Mä kans tykkään pehmeän lyijärin jäljestä. Ja lisäksi lyijärillä tuhertelu on jotenkin rentouttavaa. Kun vain oppisi enemmän..

  VastaaPoista

 3. Hyvinhän tuo näyttää sujuvan. Ei kai oppimiseen auta muu kuin harjoittelu. Itse asiassa, sun hienot luonnokset innostavat mua piirtämään kanssa...

  VastaaPoista
 4. Heipat täältä Hyvinkäältä!

  Olen melko lahjaton mitä tulee kuvataiteisiin, mutta silti (tai juuri siksi)olen rohkaistunut kaksi kertaa Helsingin työväenopiston piirustusporukkaan mukaan. Suosittelen! Toista "drawing for beginners" veti englanniksi hollantilainen (!) nainen Pergerkadulla ja toinen oli elävän mallin piirrustusta Kaapelitehtaalla. Etenkin tuo jälkimmäinen oli hieno kokemus, muut ryhmässä olivat tosi "pro" ja sain paljon hyviä vinkkejä. Lyijykynällä ja hiilellä piirtäminen on tällaiselle amatöörille paljon mukavampaa kuin värien kanssa sählääminen, voi keskittyä olennaiseen. Ai jai kun ei tarttisi käydä töissä, voisi harrastaa kaikkea mukavaa... Ja työkuukausia siis takana peräti 3...

  VastaaPoista

 5. Piirustusporukka kuulostaa paljon rentouttavammalta touhulta kuin meidän kuviksemme - meillä kun jokainen työ arvostellaan ja niiden perusteella päätetään, jatketaanko eteenpäin.. :-/ Mä en vieläkään oikein osaa tykätä taideaineiden numeroarvostelusta.

  VastaaPoista