16.9.08

Tiedote vuodenaikarintamaltaPäätin, että se on syksy nyt. Lämmitys meni hetkeksi päälle, sisällä oli 16,5 astetta ja kosteaa. En jaksanut enää sinnitellä, vaikka vakaa päätös oli odottaa lokakuuhun.

Tänään on muuten Prinsjesdag eli se päivä, jolloin hallitus julkistaa budjetin ja kuningatar ajelee Haagissa kultaisilla vaunuilla. Minä en taida tällä kertaa ehtiä katsomaan, kun pitää mennä Leideniin metsästämään yhtä kuvaa. Illalla tiedotusvälineistä voi sitten tarkistaa, kenellä oli tällä kertaa minkäkinlainen hattu. Se kun on se pääasia (no pun intended), ei ketään jaksa budjetti kiinnostaa..

Äärioikeistopuolue PVV on muuten taas julkistanut näkemyksiään, tällä kertaa kansanedustaja Martin Bosman suulla. Bosman mukaan lapsille ei pitäisi opettaa, että Pohjoisnapa sulaa. Englanninkielisestä DutchNews.nl:n uutisesta:

The North Pole is not melting and school children should not be
'indoctrinated' into thinking that it is, says Martin Bosma, an MP for
the anti-immigration party PVV, in today's Telegraaf.'Our schoolchildren should be learning to spell and do sums not that
pathetic polar bears are drifting around on ice floes because we go on
holiday by plane.


6 kommenttia:


 1. Mitähän mieltä tuo Martin B. on kotiplaneetamme muodosta: pyöreä vai litteä?

  VastaaPoista

 2. ja ohimennen luin yhtenä päivänä hesarista, että ruotsissa mietitään nyt tarkasti, mitä lapsille saa kertoa mustista aukoista, etteivät panikoi... joku lapsi oli kuulemma laittautunut siistiksi ja kammannut tukkansa ollakseen valmis, jos joutuu mustaan aukkoon. tjsp. oikein asiantuntijoilta on kysytty neuvoa...

  VastaaPoista

 3. ai niin. hatturaportti pitää siis vielä saada, kuningattaren hattu kiinnostaa aina.kultaiset vaunutkin kuullostavat kyllä viehkoilta...

  VastaaPoista
 4. Mustien aukkojen lisäksi on (teoriassa) olemassa paljon kiltimpiäkin otuksia, nimittäin valkoisia aukkoja (wikipedia auttaa jos ei kuulosta tutulta). Ne nimittäin lähtevät kovaa vauhtia karkuun jos joku meinaa pudota sisään. Kovin huomaavaista. Nämä valkoiset aukot voisi sentään sisällyttää ala-asteen oppimäärään jos mustat aukot ovat liian pelottavia?

  VastaaPoista
 5. Musta aukko -> tuhma, valkoinen aukko -> kiltti. Rasismia?!?

  VastaaPoista
 6. Hienoja hattuja oli ja muutama "linnunpesäkin" näkyi siellä joukossa.

  Meillä on myös jo aika kylmä sisällä. Yöllä nukuttaakin älyttömän hyvin kylmyyden takia, joten jotain positiivista tässä kylmässä ja vetävässä asunnossa on!

  VastaaPoista