1.9.08

w00t!Meillä on uusi vaihtari ja se on Helsingistä ja mun ikäluokkaa ja samanoloinen kuin omat kamut Suomessa. Minä innostuin niin paljon, että vanhoja luokkakavereita nauratti. Mutta ihan oikeasti koulumieliala voi kummasti tästä parantua.

Tällä viikolla on pehmoinen lasku. Ei tunteja ennen perjantaita. Huomenna ehkä vanha kamu tavattavissa Rotterdamissa, keskiviikkona pitäisi mennä tukemaan Marloesin alkua uusissa opinnoissa ja torstaina tulee Laura katsomaan leffoja. Perjantaina illalla H tulee kotiin viikoksi. Eli kyllä tämä nyt tästä, ei hätiä mitiä.

Kummasti muuten oli kesän aikana unohtunut moni asia. Se, kuinka paljon ihmisiä joka paikassa on, ja kuinka normaalia on napata olkapäästä kiinni vierastakin ihmistä, kun tämän kanssa keskustelee. Se, kuinka ei kannata yrittää jonottaa siististi kun silloin jää vain jalkoihin. Se, kuinka autoja ei tarvitse varoa mutta fillareita kyllä. Ihmeen äkkiä sitä suomalaistuu siellä käydessä. Vaan toisaalta tottuu sitten taas uudelleen nopeasti Hollantiin. Onhan täällä jo oltu. Kolme vuotta tuli viime kuussa täyteen.


10 kommenttia:

 1. Onko siitäkin jo niin kauan? Ihan vastahan ne hääkemutkin olivat...  Ansku täyttää tänä vuonna kanssa 3 joten ihan kohtahan kaveri lähtee kouluun :) ?!

  VastaaPoista
 2. No ajattele, jos Ansku olisi Hollannissa, menisi pieni ekalle luokalle jo ensi vuonna. On se hyvä, että Suomessa ei laiteta melkein taaperoita sentään kouluun.  Mutjoo. Muutimme Hollantiin 20.8.2005. Olemme kohta asuneet tässä asunnossa kauemmin kuin asuimme Krunassa! Hämmentävää.

  VastaaPoista

 3. Onhan täälläkin kaiken maailman esikouluja ja ties mitä. Ja vähän väliä joku ehdottaa, että varsinaiseen kouluun menemisen ikärajaa pitäisi laskea jotta saataisiin nopeammin ikäluokat töihin tuottamaan lisäarvoa yhteiskunnalle.

  VastaaPoista
 4. Pöh sellaisille. Lapsilla pitää saada olla aikaa olla lapsia. Kyllä ne kerkee institutionalisoida systeemiin sitten myöhemmin. :-/  (Pöh myös kokopäiväkouluille ja lauantaikouluille ja liialliselle organisoidulle harrastetoiminnalle. Nimimerkillä ei lapsia, mutta paljon mielipiteitä lastenkasvatuksesta! :-D )

  VastaaPoista
 5. "kuinka autoja ei tarvitse varoa mutta fillareita kyllä."  Sama juttu se on täälläkin! Ostin meinaan tänään fillarin ja kun ei ole tullut pariin vuosikymmeneen mankeloitua niin kohta on taas kädet ja pää paketissa. Jos ei itseltä niin joltain muulta...:(

  VastaaPoista

 6. Siistii! Kaverinoloinen ihminen Suomesta! Jei :-))

  VastaaPoista
 7. Harri, minkäslainen fillari? Ai niin, pääsen muuten viime hetkellä (?) kokemaan Finskin MD11:n. Pentele kun eivät ole vaihtaneet niitä kaikkia vielä A340-koneisiin.  Zepa: No aivan! Tekee pollalle hyvää se.

  VastaaPoista

 8. Ihan tavallinen wanhanaikainen peruskonkeli. Eli ei mikään satavaihteinen hiilikuituhifistely;) Mihkä sä nyt MD11:sta tarvitset? Lienetkö menossa nyt sitä joskus aiemmin haikailtua sukkulan laukaisua katsomaan? A340: Ne on niin löysiä lussuja, MD sentään ampuu taivaalle kuin tykin suusta tuohon ilmalinjuriin verrattuna;)

  VastaaPoista

 9. Harri: EFHK - RJBB marraskuussa.

  VastaaPoista

 10. Tuuli: Ääh, voi kateuden kateus...

  VastaaPoista