23.5.09

Kalajuttu


Flickriäni seuraavat ovat huomanneet, että teen fotosarjaa harrastajakalastajista. Olen käynyt nyt neljä kertaa Bieslandse Bosin ja Delftse Houtin alueella kuvaamassa ja kaksi kertaa Hoek van Hollandissa. Kuuden päivän työstä syntynee kuuden kuvan sarja.


Mitä olen oppinut: Delftse Houtin ja Bieslandse Bosin tyypit kalastavat karppia. Kala ottaa kiinni onkeen, jossa on elektroninen piippi. Piippauksen kuultuaan kalastaja vääntyy ylös teltastaan, menee nostamaan kalan ylös, punnitsee sen ja kuvaa sen, jos se on tarpeeksi näyttävä. Sitten kala heitetään takaisin jonkkaan. Välillä ajellaan kauko-ohjattavalla pikku veneellä lammelle kaatamaan karpinhoukuttimeksi kalanruokaa. Kun kala ei nappaa, pelataan korttia, poltellaan pilveä, kuunnellaan musiikkia ja pelataan jalkapalloa.


Hoek van Hollandissa meren rannalla meno on toista. Siellä kalastavat yksinäiset vanhat sedät, jotka ainakin tappavat saaliinsa, todennäköisesti syövätkin. Seistään saappaat jalassa laivojen aallokossa aallonmurtajalla, heitellään virtauksiin. Mopon tai pienen pyörän (turbo-mallisen, meikäläiset tietävät mistä puhun) tarakalle on köytetty onkitarvikkeet ja ohjaustangossa roikkuu muovipussi kaloja varten. Eväinä on vettä ja voileipää.


Omat ahveneni ajattelin tänäkin kesänä onkia Kukourin portilta. Tilaisuuksia löytynee; vuokrasin kesäkodin Helsingistä (soluhuone) ja pysyn varmaan Suomessa koko kesän.

3 kommenttia:


  1. Kylläpä kuulostaa nuo kalastushommat mielenkiintoiselta. Paljon oot oppinut. Hyvä, että sait myös sarjan kokoon.

    VastaaPoista

  2. Joo, toivottavasti kelpaa maanantaina opellekin. Muuten ryhdyn stalkkaamaan sitä R:n veljeä sen kalaretkillä. :-p

    VastaaPoista

  3. Luulen, että veli tykkäis, kun sais naisseuraa rannalle ;) Silläkään ei aina kuulosta kalat tarttuvan vaikka kuin hyviä kalansyöttipalloja kävis äidin keittiössä tekemässä.

    VastaaPoista