24.5.09

Kesäsunnuntaina Delftissä


Kesä on tosiaan tullut ja kaupunki on ihanimmillaan. Opiskelijat ovat kantaneet sohvansa, säkkituolinsa ja pallogrillinsä kadulle, ja istuvat iltaa kitaraa soitellen ja grillaten. Lapset pelaavat kirkon edessä jalkapalloa. Kauppareissulla tulee vastaan pikkusikaria poltteleva fransiskaanimunkki, joka hyräilee kulkiessaan. Cantina-ravintolan terrieri on taas karussa ja kannan sen kotiin meidän kadunkulmastamme. Takapihan kollikissat ovat lämpimässä ilmassa liian laiskoja tapellakseen, vaan lojuvat muurin päällä.

9 kommenttia:

 1. "Opiskelijat ovat kantaneet sohvansa, säkkituolinsa ja pallogrillinsä kadulle, ja istuvat iltaa kitaraa soitellen ja grillaten. Lapset pelaavat kirkon edessä jalkapalloa."  Kuulostaa kivalta! Tosin täällä tulisi poliisi ja veisi mokomat lorvijat, metelöitsijät ja rauhanhäiritsijät putkaan;-)

  VastaaPoista

 2. Olisko noin. Ehkä. Tiettyjä asioita ei Suomesta kaipaa. :-)

  VastaaPoista
 3. Heh, fransiskaanimunkki taitaisi olla ainoa noista joka saisi vapaasti 'mellastaa' Helsingin kaduilla.

  VastaaPoista

 4. Kesäpäivä Delftissä kuullostaa mukavan leppoisalta ja rennolta - houkuttelevalta...

  VastaaPoista
 5. Tässä kyllä silleen näkee miten tottuu tietynlaiseen elämään ja unohtaa, että muutakin on; ihmettelin pitkän aikaa, että miten niin ei sallittua Helsingissä. Mutta joo, ei kadulla varmaan saa grillata eikä soittaa kitaraa ilman katusoittolupaa. Kersat tuskin saavat potkia palloa missä vain. Koirat ja kissat on pidettävä kiinni.  Hollannissa on puolensa. :-)

  VastaaPoista
 6. Ihana kuvaus :-)  (Mutta ei Hgissä enää tarvii katusoittolupaa.)

  VastaaPoista

 7. Eilen tuli ihan kauhea Suomi-ikävä. Suomen kevättä, puhdasta ilmaa jota on helppo hengittää, tämänhetken valoa ja illan kylmyyttä. Mutta sitten ne pienet jutut, juuri tuollaset kuin kirjoitit, saa jäämään.

  VastaaPoista

 8. Mulla on sellainen tunne, että kesät ja joulut Suomessa, muut ajat täällä on loppujenlopuksi ihan jees systeemi seuraavaksi pariksi vuodeksi. Mutta totta puhuen odotan ihan intona kesäyön valoa, uusia perunoita, rantakallioita, Helsingin mattolaitureita illalla ja rantasaunaa.

  VastaaPoista