17.5.09

Kuviot selkenevät


TAIK tai siis A?a!lto tai mikälie ei kutsunut minua pääsykokeisiinsa. Nyt olisi siis mahdollisuus koettaa onneaan piirustelemalla viikon ajan Lahdessa. Taidan jättää väliin; jos pitää päättää, valmistunko täältä Kuninkaallisesta akatemiasta kahden vuoden päästä tai Lahdesta ties kuinka monen vuoden päästä niin järkevintä minun on pysyä täällä. Plus että kun ne pääsykokeet siellä ovat näemmä jotain ihan muuta kuin valokuvausta, en todellakaan välttämättä pääsisi sisään. Eli asemapaikaksi jää nyt Hollanti.


Mikä tiedoksi myös sinne Ruotsin suuntaan.


Vähän ontto olo siitä etten selvästikään ole muuttamassa Suomeen. Päätin, että vietän ison osan kesästäni Suomessa etsien stage- eli työharjoittelupaikkaa. Työharjoittelu on kuitenkin aikataulussa jo ensi helmikuun alusta ja jatkuu seuraavaan kesään asti. Sen voi periaatteessa tehdä missä vain, eli myös Suomessa. Jotta työpaikan etsiminen olisi helpompaa, koetan nyt alivuokrata jonkun pienen solukämpän Helsingistä kuukaudeksi tai pariksi tälle kesälle. Kämppävaihtokin tietysti olisi mahdollinen, mutta kun en ole tietoinen H:n kesäsuunnitelmista niin en voi vaihtaa Delftin kämppää pois.


Kesällä pitää sitten saada jonkinlaiseen kuosiin myös asumiskuviot täällä jatkossa. Jos H päättää etsiä työpaikan Hollannista, jatkamme varmaan tässä tienoolla, tai jopa tässä samassa asunnossa. Jos ei, niin sitten vaihtoehdot ovat seuraavat: a) vuokraan tästä kämpästä tuon yhden huoneen pois jollekin kämppikselle b) muutan opiskelija-asuntoon johonkin c) vuokraamme kaveriporukalla Haagista isohkon asunnon rauhalliseksi fotarikommuuniksi. Joka tapauksessa tämä kämppä on liian iso ja kallis yhden opiskelijan asumukseksi. Vaihtoehto c alkaa houkuttaa aika paljon, jos tilanne siis on se, ettei H tule Hollantiin kokoaikaiseksi asujaksi.

3 kommenttia:


 1. järkevältähän tuo kuulostaa. ja varsinkin jos saat harjoittelupaikan suomesta, niin asiat alkavat loksahdella kohdilleen.

  VastaaPoista
 2. Bongasitko muuten tämän

  http://www.marmai.fi/multimedia/archive/00058/Sanomasarja_iso_58822a.jpg

  täältä

  http://www.marmai.fi/uutiset/article285928.ece#

  VastaaPoista
 3. SusaRouva19/5/09 20:41


  Tylsää, mutta toisaalta helpottaa päätöksentekoa. Entäs jos olisitkin päässyt TAIKiin, olisitko todella raaskinut jättää loppusuoralla olevat opinnot Hollannissa? Kohta on tutkinto kasassa ja lupaan sulle, ehdit myöhemminkin tänne kaamokseen loskaan tarpomaan ;)

  VastaaPoista