5.6.06

Pinkster, schpinksterMikä piru on pinkster ja miksi se sotkee minun päiväjärjestystäni? Ehdin kauppaan juuri kun se sulki oven nenäni edestä:

- We zijn gesloten!
- Gesloten? Maar.. het is pas zes uur?
- Ja, tweede pinksterdag!

Mikään muukaan ei ollut auki, paitsi pieni etninen kulman takana. Sieltä ei oikein saa kuin olutta, Turki Colaa ja halalburgeria, ja hintalaput on aina sijoitettu tarkasti viimeisen myyntipäivän päälle. Oli siellä sentään tonnikalaa, josta pitänee nyt sitten vääntää illallinen ja aamiainen.


5 kommenttia:


 1. No helluntai. Meillä Suomessa enää 1-päiväinen (eilen) mutta ilmeisesti monessa maassa vielä kaksi pyhää.

  VastaaPoista
 2. pinksteri eli pflingst eli helluntai (helatorstaihan oli toissaviikolla, ja suomessa helluntai on päätetty pitää sunnuntaina).

  naatiskelen vappaapäevästä tiälä perliinissä. illaks meenasin ostoo tosta nuapurista käsi-falaafelin eli falaafelin leivässä. jääkuappi ku on aevan tyhyjä. (kuulostoo muute iha siltä, että muutnii huastelvat savvoo tiälpäin kahaviloo, mutta sehä onnii levveetä saksoo...) männöököhän tää savo spämmivilitteristä läpj?

  VastaaPoista
 3. D'oh, helluntai, niinpä tietysti. Kiitos valistuksesta. Ei näillä taida olla savolisäosaa filtterissä..

  VastaaPoista
 4. Ne ovat nuo monet muut eurooppalaiset siitä helluntaista niin innoissaan, että viettävät sitä ihan kahden päivän voimin: sunnuntaina varsinainen helluntai ja "helluntaimaanantai" eli annandag pingst. Me olemme töissä alkaneet tituleerata näitä esim. tanskalaisten TODELLA runsaita kevätpyhiä nimellä varannandag pingst. Tanskalaisilla tuntuu nimittäin olevan joka toinen viikko joku kansallinen pyhäpäivä pääsiäisen jälkeen juhannukseen saakka: on helatorstaita, rukouspäivää, perustuslainpäivää...varannandag annandag...

  Opin tänään, että ahkerat ruotsalaiset olivat luopuneet annandag pingstistään kansallispäivänsä hyväksi. Olivat siis tänään maanantaina töissä, mutta huomenna, sjätte juni (2006!) vapaalla.

  VastaaPoista

 5. Äiti pääsi taas spammifiltteriin. :-) Koskahan se filtteri oppii..

  VastaaPoista