19.6.06

Sorrento


(kirjoitettu 15.6. klo 22:12)

Meillä oli tämä päivä vähän auki, olimme ajatelleet Capria tai Ischiaa, mutta emme sitten jaksaneet säätää ja menimme junalla Sorrentoon. Kiva kaupunki, upeita jyrkänteitä rannassa. Paljon brittituristeja. Kävimme "ulkomaalaisten kerholla" syömässä lounaan ja tuntemassa olomme hyvin koloniaaliseksi. ("I am feeling very colonial," lausuttuna yläluokan brittiaksentilla gintonic kädessä).

Onnistuin jotenkin kehittelemään tähänkin päivään rankan osuuden, kun muistin, että olin nähnyt jossain kuvan Sorrenton lähellä olevasta kivasta laguunista, jonka luona on roomalaisia raunioita. Löysimme paikan, mutta sitä ennen piti kävellä pitkään helteessä. Kulkukoirat jolkottelivat mukana silloin tällöin. Laguuni oli hieno kaukaa, mutta läheltä uimakelvoton (täynnä roskaa ja lasinsirua). Menimme bussilla takaisin Sorrenton keskustaan ja päätimme ottaa pikapaatin takaisin Napoliin hitaan lähijunan sijasta. Paatti oli kiva ratkaisu, 35 minuuttia Napolinlahden ylitystä vauhdilla. Upeat tulivuorinäkymät.

Kuljimme satamasta Napolin keskustan läpi hotellille ja kävimme matkalla shoppaamassa (yksi kassi ja yksi pitkähihainen paita, yht. 10 euroa) ja syömässä (kaksi pizzaa, 25 cl viiniä, 50 cl vissyä, 13 euroa). Katuelämä oli vilkasta. Joka paikassa pikkupojat järjestävät omia maailmanmestaruuskisoja ja tekevät upeita maaleja roskapönttöjen väliin. Goooooooooool! Golgolgolgolgolgooool!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti