28.1.08

Ärrrrr


Ärsytyksenaiheita tänään:

 • Blok 3 alkoi, ja lukujärjestykseen tungettiin heti kasapäin "ylimääräistä". Nyt olisi tiedossa 8:50 - 16:30 -koulutunnit joka päivälle + lisäksi viidestä tai kuudesta aineesta tullee joka viikko kotitehtäviä. Torstai saattaa olla vielä pelastettavissa vapaaksi työpäiväksi, mutta nyt siinäkin on jotain ekstraa.
 • Toinen fototekniikanopettaja otti loparit, joten nyt kumpikin ryhmä työskentelee samana päivänä. Tarkoittaa sitä, että kun ennen studiopaikkaa sai odottaa 2-3 tuntia, nyt saanee odottaa 4-6 tuntia. Tehtäviä ei kuitenkaan luvattu karsia.
 • Pääkoordinaattorimme häipyy reppuretkeilemään Afrikkaan. Kivat hälle.
 • Koulumme vessat ovat siivottomia. Ennen istumista pitää aina käydä siivoushommiin. Mitä ihmettä se tarkoittaa, että naistenvessan rengas on aina täynnä pisaroita? Sitä, että hollantilaiset eivät pyyhi? Anteeksi liika informaatio, mutta tämä on oikeasti ärsyttänyt jo puoli vuotta.
 • Ylihuomenna on deadline taideteorian tehtävään. Hollantilaiset joutuivat vastaamaan lyhyesti 10 kysymykseen, tyyliin "wat is de betekenis van avant-garde". Minä joudun kirjoittamaan museoraportin viidestä eri museosta ja vastaamaan viiteen kysymykseen, jotka näyttävät olevan hieman laajempia. Esimerkki (kieli- ja kirjoitusvirheet opettajan): "Give some examples which proof there is a strong influence from Chistianity on European art. Give some examples which proof the influence of Classical Antiquity, Greek and Roman culture on European art."
 • Meillä käytetään yhä koko ajan oppitunteja turhan hölöttämiseen. Esimerkki tältä päivältä: oli ammattiorientaatiota. Opettaja halusi kerätä statistiikkaa varten jokaisen kokemuksia avoimien ovien päivältä. Sen sijaan, että jokainen olisi saanut vaikkapa lappusen täytettäväkseen, kierrettiin koko luokka ja jokainen pälätti sanottavansa - usein kolmeen kertaan, koska opettaja samalla kirjasi lyijykynällä paperille, ja putosi usein kärryiltä. Ja kun Hollannissa ollaan, kaikilla oli toki niin maan saa...letisti sanottavaa. Pääsimme kotiin tunnin ja 15 minuuttia oppitunnin virallisen loppumisajan jälkeen.
Mutta kai tämä taas tästä. Onneksi on blogi, johon vinkua!8 kommenttia:

 1. Blok 3: Ei taida olla vapaa-ajan ongelmia?

  Vessa: Miestenvessojen arkipäivää:(

  Hölöttäminen: Opiskeletko minun työpaikallani? Siellä tuntuu nykyään, että työnteko on sivuseikka kaiken maailman joutopalavereiden rinnalla!

  Hissa: Pestasin kurssisihteerin etsimään maikkaa.


  VastaaPoista
 2. Blok 3: kerron sit, kun muistan, mikä on vapaa-aika. :-p

  Vessa: niin olen käsittänyt, mutta miten nyt naistenvessassa??!

  Hölöttäminen: työ on sitä, mitä tehdään aina välillä palaverien välissä, jos kurssituksilta ja konsulttipäiviltä ehditään.

  Hissa: tehokasta! Mä kävin tänäänkin haahuilemassa kurssisivuilla, mutta ei mitään uutta.

  VastaaPoista

 3. Hissan arvosanat ovat tulleet! Mä sain nelosen. Harmi kun opinnot päättyivät koko opintojen surkeimpaan arvosanaan...

  VastaaPoista

 4. Kuule älä välitä. Mä sain siitä vain kolmosen, ja kun johdannosta oli 4 ja kaikista muista 5, tulee keskiarvoksi 4.4 ja yleisarvosanaksi tullee sitten 4. Voi ketun ketun kettu.

  VastaaPoista

 5. Taidamme olla toivottomia hikareita:D No, eiköhän näidenkin arvosanojen kanssa opi jotenkin elämään...Kumma ettei työssä tippunut sympatiaa kun erehdyin valittamaan täydellistä epäonnistumistani;)

  VastaaPoista
 6. Ou jeah aika tutulta kuulostaa tuo teidän meininki. Mulla joskus hävisi graduohjaaja taivaan tuuliin - hän päätti kirjoittaa kirjan ja pitää sitä varten vuoden virkavapaata. Kiva että unohti ilmoittaa mulle ajoissa..

  Yliopiston luennot olivat usein kans tuollaista hölöttämistä. Hollantilaisilla kun aina pitää olla mielipide joka asiaan ja se pitää tuoda esille. Ja joo, siis aivan upeat nuo sinun taideteoriatehtävän otsikot!! Mutta tsemppiä sinne, kyllä asiat järjestyy ja kohtahan on jo kevät!

  VastaaPoista
 7. Vessaongelma tuttu Hollannin-ajoilta!

  Minä ajattelin sen aina johtuvan siitä, että ihmiset eivät ilkeä istua siihen renkaalle vaan lorottavat hiukan korkeemmalta..ja siinä sitten roiskuu minne sattuu!

  Olisko näin tai jotenkin muuten, mutta rasittavaa joka tapauksessa likaiset vessat.

  VastaaPoista
 8. niin, kannattaa vaan itsekin harjoitella reisilihaksiaan ja olla istumatta siihen. ulkosuomalaisuus opettaa!

  itse opin ilmiön kreikkalaiselta ystävältäni, jonka mukaan kukaan kreikassa ei istu vessanpöntöllä, että juuri se on saastaista (reikävessaperinne siis elää modernimmissakin oloissa). no, kyseisestä taidosta on ollut hyötyä monessa yhteydessä! suomessa pitää taas totutella istumaan julkisten tilojen vessoissa...

  VastaaPoista