9.1.08

Uusi kämppis


Muutti sisään eilen, sisustaa nyt omaa boxiaan.

Savu

Lajiltaan talvikko, ikä kuusi viikkoa, kasvaa aikuiseksi ihan kohta ja on sitten noin kananmunan kokoinen.19 kommenttia:


 1. suloinen olento. muuttiko teille ihan oma-aloitteisesti itsekseen vai avustitteko asiassa?... mikä kämppiksen nimi on?

  VastaaPoista
 2. täti oo9/1/08 15:44


  ai jaa, googlasin vähän ja talvikko ei siis olekaan metsähiiri tai kaupunkilaishiiri, joka olisi ihan itsekseen voinut päästä taloon... kaunis pieni eläin joka tapauksessa.

  VastaaPoista

 3. Aika vinkee otus! Mikä sen nimi on?

  VastaaPoista
 4. Nimi on Savu. Marloes ehdotti Beatrixiä, mutta emmänytoikein.. sit olis pitänyt tehdä sille pieni pesuvadin näköinen hattu ja valtikka.  Joo, olisihan se ollut ihan kätsyä, jos otus olisi tullut oma-aloitteisesti, mutta sitten taas toisaalta.. Tämä on kotoisin ihan (asiantuntemattomasta) eläinkaupasta. Ja on siis tosiaan kääpiöhamsteri eikä hiiru.

  VastaaPoista

 5. Oo, tuollainen otus. Ei aiheuta allergisia oireita kissa-allergikolle? (Pohdin vain, että jos yritämme tässä joskus tunkea kyläilemään.)

  VastaaPoista
 6. Voimme siirtää otuksen varmuuden vuoksi yläkertaan vierailunne ajaksi. :-) Ja kovin pienihän tuo on altistajana, plus suurimman osan ajasta kovin pienessä tilassa (ei pöllyä ympäri kämppää kuten esmes kisu).  Ei ainakaan H oireile muista kuin kissoista. Joten riskin otimme.  Koskas tulisitte?

  VastaaPoista
 7. Hyvä, ettei kaveri kovin ärhäkästi karvojaan ja hilsettään levittele.  Pääsiäisen tienoota tässä olemme keskenämme kaavailleet, näin alustavasti. Vai onko teillä jo jotain suunnitelmia sille ajankohdalle?

  VastaaPoista
 8. No joku pieni idis oli, että jos lomaa olisi, käytäisiin jossain lähikieppeillä (Köln? Pariisi?)  Mutta siitä ei ole vielä minkäänlaisia tarkkoja tai ajankohdallisia suunnitelmia ja sitä paitsi senkin voisi mahdollisesti toteuttaa pienessä mukavassa neljän hengen laumassa. (Olettaen, että luokkatoverini ottaa hamsun hoitoon hetkeksi.)  Tai jotain? Olisi kyllä ihan ykköstä saada vieraita!

  VastaaPoista
 9. Niin, ja sit ehkä yhet toisetkin suunnitteli päästäistä.. (Ida?)  Täytyy alkaa koordinoida!

  VastaaPoista

 10. Kiva ötö. Joks sulla on kynsisakset sille? :-)

  VastaaPoista
 11. Ooh, onnea sulokkaalle Savulle! Himskatin sievä tapaus. Ja mie en yleensä ole niin pikkujyrsijöistä tykkäävä :) Meillä olis varmaan rotta tai pari jos ei oltais niin hurjan allergisia purulle ja heinälle. Ja jyrsijäin pissa aiheuttaa kuulemma monille vaivaa. Oikeastaan meillä saattais olla rottia ihan käärmeenruokakasvatusmielessäkin, ehkä. Mut no can do.  Unskilta terkkuja, hyvin hyvin hankaloiden yönukkumisten (=kukkumisten) jälkeen keksittiin siirtää tyttö perhepetiin meidän väliin ja vot kun nukkuu kauniisti taas! Läheisriippuvaisuus tainnut iskeä pieneen. Ymmärrettävää kyl, kun on noin pieni. Mie järkytyin kyllä kun täytti just 4kk, kohtahan se jo maistelee perunaa ja kaikkee!  Terkkuja paljon teille kaikille kolmelle meidän pesueelta :)

  VastaaPoista
 12. Sehän on sievä, ei näytä ollenkaan tehokkaalta pikku jyrsijältä. - Kuulin uutenavuotena, että gerbiilien lempiharrastus on tyhjien vessapaperirullien repiminen. Mitä Savu harrastaa?  Meitä varten ei tarvitse varata päästäistä: meillä on rutosti pitämätöntä lomaa ja voimme ihan hyvin (ja ehkä paremminkin kaiken maailman tenttien sun muiden suhteen) tulla esim. huhtikuussa kylään. Mikäli teille sopii, tietysti.

  VastaaPoista
 13. Ida: Kyllä meille sopii huhtikuussakin. Optimaalisin aika olisi tietysti sellainen, että mulla ei olisi ihan mieletön kiirus niin ehtisin teidän kanssa vähän aikaakin viettää. :-) Huhtikuun pitäis olla siinä asiassa suht hyvä, ehkä - jossain lymyää vielä yksi arvosteluviikko ennen kesäkuuta. Mutta koetanpa tänään tarkastaa koululta:

  - lomapäivät

  - arvostelupäivien ajankohdat

  - kevään lukujärjestyksen

  ja laitan sitten spostia teille ja muille. Mulla pitäis olla päästäisenä pikkusen lomaa, ja lisäksi siinä huhtikuun lopussa tietysti, kun on kuningattarenpäiväsählingit, eli samaan aikaan kun Suomessa wappu.  Savu harrastaa myös tyhjiä vessapaperirullia, ja sen lisäksi juoksupyörää, kodinsisustusta, ihmisten tutkailua ja tunneleiden kaivuuta.  Kira: perhepeti on jees! Kiva kun on unet palanneet.

  VastaaPoista

 14. Voi vitsi onpa sievä otus! Onnea uudelle kämppikselle :-)

  VastaaPoista

 15. Savu on todella söpis!! Mulla oli joskus kaks gerbiiliä, niiden touhuja ainakin oli hauska katsella. Sotkivat vaan ihan pahuksesti kun pöllyyttivät purua tunneleita kaivellessaan. Hamsterit eivät kai moiseen puuhaan ole erikoistuneita?

  VastaaPoista

 16. Kyllä kääpiöhamsteritkin tunneloi, mutta tämä on sellaisessa läpinäkyvässä muoviterraariossa, josta ei tule purut toiselle puolelle. Mun gerbiilit (Nikolai ja Elwood) myös aikoinaan pöllyttivät ihan urakalla.

  VastaaPoista
 17. Meillä on myös kaksi kääpiöhamsteria, tosin emme tienneet mitä lajia/rotua ovat ennenkuin Suomenlomallamme ostimme hamsterikirjan.  Ihania otuksia ovat vaikka aluksi olin niitä kovastikin vastaan. Ja loppujen lopuksi itse ostin ne ylläriksi lapsille.;)  Meillä mies ja poika ovat allergisia joillekin eläimille, esim. kissa ja hevonen ovat voimakkaasti allergisia reaktioita aiheuttavia, mutta näistä ei ole tullut mitään.  Mukavia hetkiä kipittelijän kanssa!

  VastaaPoista
 18. No tuohan se vasta epeli on:D  Mun papukaijat istuvat paraikaa olohuoneen pöydällä ja katsovat telkkarista hiihdon SM-kilpailuja (siinä sivussa ilmaisjakelulehtiä silputen).

  VastaaPoista