30.1.08

Elämä 101


Aikaa meemille, taideteoriahistorian (geschiedenis kunsttheorie) tehtävät tuli palautettua äsken. Viisi tuntia ennen deadlineä, edistystä!

Ulrika haastoi:

Here's what I have to do: Devise a list of 5-10 courses you would
take to fix your life. It’s more fun to be in classes with friends, so
include one class from the person who tagged you that you’d also like
to take. Tag five.


1. Ajankäytön organisointi
Kurssilla opetetaan ajankäytön järjestämistä siten, että deadlinet eivät kaadu päälle, tehtävät eivät jää tekemättä ja vapaa-aikaakin riittää. Pyritään järkeistämään ajankäyttöä, mutta ei siten, että elämästä tulee tehokasta työn kannalta, vaan siten, että stressi ei ole niskassa ja on mukavaa.

2. Irti lentopelosta
Kurssilla hypnotisoidaan (*PIM!*) irrationaalisesta lentopelosta kärsivät nauttimaan lentomatkustuksesta. Kaupan päälle ehdollistetaan turvatarkastuksissa jonottaminen nautinnolliseksi.

3. Lattiapinnoite uusiksi for dummies
Kurssilla näytetään kädestä pitäen, miten vanha kokolattiamatto vaihtuu kätevästi parkettiin tai laminaattiin. Teoriaosuus minimaalinen, käytäntöön panostetaan.

4. Unikoulu
Kurssilla oppilaat oppivat nukahtamaan viidessä minuutissa pään tyynyyn painamisesta ja heräämään pirteinä vasta sitten, kun herätyskello soi. Sen sijaan, että pyörisivät sängyssä nukahtamatta ja heräisivät yllättäen kello viisi.

5. Martin Parr Tactics for Street Photography 101
Opi kohtaamaan tuntematon ihminen kadulla ja kuvaamaan häntä häkeltymättä viiden sentin päästä. Aggressioiden herättämisen sijasta heitä herjaa ja hymyile, ja huomaa, kuinka äreinkin kuvattava antautuu hämmentyessään valokuvattavaksi!

6. Ulrikan kurssi: "Juoksu kivaksi harrastukseksi"
Vaihdan tähän tosin sanan "juoksu" tilalle sanan "liikunta". Opimme nauttimaan liikunnasta ja pitämään liikuntaharrastusta yllä, MYÖS silloin, kun laiskottaa ja ulkona sataa!

Kurssitarjottimelle kutsun Shanghaigin, Ninnin (sarjismuodossa?!), Emilian, Riitan ja Violetin.3 kommenttia:


  1. MÄÄÄÄ haluun tonne lattiakurssille ja unikouluun! Eturiviin!

    VastaaPoista

  2. Aika jännää, pitää ruveta miettimään kursseja

    VastaaPoista

  3. Mulla olis kyllä myös käyttöä tolle ensimmäiselle kurssille...

    VastaaPoista