13.6.08

It's a little secret, just the Robinsons' affairTänään Leidenin ylipoiston sivuaineohjelmassa oli elokuvateoriaa ja -käytäntöä. Analysoimme Mike Nicholsin The Graduatea kohtaus kohtaukselta. Meidän kolmen, jotka olimme elokuvan aiemmin nähneet, piti tosin pitää suumme kiinni, sillä pointtina oli poimia viittauksia elokuvan tulevasta juonenkulusta. Vaikka eilinenkin interaktiivisen median tai ns. uusmedian esittely oli (varsinkin erittäin innostuneesta opettajasta johtuen) hyvin mielenkiintoinen ja olinkin jo melkein päättänyt valita sen sivuaineeksi, taidan kuitenkin päätyä opiskelemaan elokuvaa. Dokumenttielokuva on hyvä sivutuotos valokuvaajalle.

Nyt on viimeinenkin sivuaine-esittely ohi ja varsinainen lomailu voi alkaa. Tällä viikolla nautin työni hedelmistä, sillä opintopisteiden lisäksi minulle on tippunut kuvauspalkkioita. Lisäksi kahdessa eri lehdessä on julkaistu kirjoittamiani artikkeleita (toinen ei ole verkossa, toisen voi lukea täältä) ja kahdessa toisessa lehdessä ottamiani kuvia. Taidan taputtaa itseäni päähän.


9 kommenttia:

 1. Hei, kiva kuulla, että olet saanut myytyä sekä kuvausta että kirjoitusta!  Ja luulen myös, että elokuvan osaaminen on hyvästä myös. Itse olen taas alkanut kokeilemaan Blenderiä, josko sillä saisi jotain aikaan...

  VastaaPoista

 2. Taputa vaan, ja vaiks vähän hartioillekin. Hyvin menee!

  VastaaPoista
 3. TapuTapu :-)

  (mulla on kai kohta 20 v siitä kun olen saanut rojaltteja kuvistani - tosin en ole kuvannutkaan tosissaan aikoihin).

  Mutta pliis: älä ala tehdä dokkaria entisisestä duunipaikastasi ;-)

  VastaaPoista

 4. Mäkin taputan täällä käsiä yhteen. Ekselenttiä!

  VastaaPoista
 5. TJ: jos teen kauhuleffan entisestä duunipaikastani?  Pare: Blender näyttää aika siistiltä! Oletko kuullut sellaisesta kuulemma open source -grafiikkasoftasta kuin Engine? Opettajamme sen mainitsi pari päivää sitten, mutten löydä mistään.  Zepa, Kaura: kiisto, eiku kiitos. :-)

  VastaaPoista
 6. Et ole vielä nähnyt "Atlantiksen jumalaa"? >:D

  Ootas vaan - kohtahan meillä on yksityinen ylipoistolaitos (sic)...

  VastaaPoista
 7. Mun on myönnettävä, että se on tuossa hyllyssä katselujonossa..

  VastaaPoista

 8. Leffajuomaksi suosittelen pulloa - tahi kahta - geneveriä...

  VastaaPoista
 9. Joo, Blender on aika siisti, tosin varsin iso ja hankala...  Enginestä en ole koskaan kuullutkaan, pitänee etsiä.

  VastaaPoista